Ska du överraska någon med en fotbollsresa? Eller har du själv bara svårt att bestämma dig vilket lag du egentligen ska resa för att se när du väl ska uppleva en toppmatch på plats?

Här tänkte vi ge er vägledning. Vilka städer/lag som är bra resmål om man är ute efter att se de största stjärnorna och uppleva den bästa stämningen.

Vi har delat upp artikeln i olika sektioner med egna underrubriker beroende på vad du kan vara intresserad av.

För rent generellt kan man säga att man kan se de största stjärnorna i England, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland. Det är länder och städer som erbjuder lite olika typer av resor vilket gjort att vi delat upp de i olika sektioner här beroende på vad just du är intresserad av.

Tyskland:

Tyskland är ett land som inte många tänker på men de har världens fjärde bästa liga i Bundesliga enligt UEFA. Ska du hit är Hertha Berlin ett naturligt val på grund av att de ligger i huvudstaden. Men de är inte många stjärnor som spelar där. Det är i så fall om du ser till att se när de möter Borussia Dortmund eller Bayern München som ofta har mängder av världens bästa spelare.

Eller så reser du direkt till München i södra Tyskland eller Dortmund i västra Tyskland för att uppleva hemmamatcher där.

Läs mer om resmålen och se spelschema för kommande matcher:
Hertha Berlin
Borussia Dortmund
Bayern München

England:

Världens bästa liga och med de största stjärnorna. En enorm bredd också sett till att det är många lag som har stjärnfyllda trupper. Ser vi till London har du främst Chelsea, Tottenham och Arsenal även om West Ham också vissa säsonger är med och hotar på övre halvan av Premier League.

Längre norrut har du Manchester United, Manchester City och Liverpool som alla tre är några av världens bästa lag som är överfulla av stjärnor.

Arenorna är moderna och stora men priserna är även relativt höga här. Men det är en fantastiska upplevelse som alla borde få uppleva minst en gång i sitt liv. Varför inte ett derby när du väl slår till?

Läs mer om lagen här:
Arsenal
Chelsea
Liverpool
London (alla klubbar)
Manchester City
Manchester United
Tottenham

Spanien

Ett av resmålen dels om du tycker om lite varmare klimat men även om du vill se några av världens bästa fotbollsspelare. Inte minst Real Madrid och FC Barcelona är två av världens mest kända fotbollslag med flera av världens absolut bästa spelare.

Men glöm inte heller Atlético Madrid om du väl besöker huvudstaden som har en nybyggd modern arena och som år efter år utmanar om ligan och når långt i Champions League.

Läs mer om resmålen:
Atletico Madrid
FC Barcelona
Real Madrid

Italien:

Klassisk destination som bjuder på mycket mer än bara fotboll. Men när det kommer till fotbollen är de främst de randiga lagen som har starka trupper med många stjärnor. Uppe i Turin hittar du Juventus och i Milano finns AC Milan och Inter som alla tre alltid har starka trupper.

En fördel med Italien är även att priserna på biljetterna generellt är lägre än till exempel i England.

Läs mer om populära lag:
AC Milan
Inter
Juventus

Frankrike:

Frankrike har egenltigen bara ett lag om du vill se stjärnor. Men då har de även flera av världens absolut största stjärnor i världens kanske mest värdefulla trupp.

Vi pratar givetvis om Paris Saint-Germain eller PSG som de brukar kallas. Senaste åren har spelare som Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi, Neymar och Mbappé alla spelat för PSG.

Läs mer om PSG här:
Paris Saint-Germain