Inter Fotbollsresor & biljetter


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategorier: , Etiketter: , , ,

Om fotbollsresor för att se Inter FC

Inter FC, eller FC Internazionale är en av Milanos två storklubbar. De spelar sina hemmamatcher på Giuseppe Meazza, en stadion som delas med lokalrivalen AC Milan. Arenan går också, mer inofficiellt, under namnet San Siro.

Inter är en av de stora Norditalienska klubbarna och har historiskt sett varit en av de dominerande i Serie A. Klubben har exempelvis aldrig åkt ur högsta divisionen. En fotbollsresa med Inter är en fantastisk upplevelse och staden, klubben, och arenan andas så mycket fotbollsmytologi att det är en tripp värd att göra, oavsett om du håller på laget eller inte.

Laget spelar genomsnitt sina hemmamatcher för mer än 46 000 åskådare, och om du har turen att uppleva ett Milanoderby mot Milan, också kallat Derby Della Madonnina, kan du förvänta dig att det är utsålt på denna gigantiska stadion, med plats till över 80 000 åskådare. Inters mest hardcore fans, så kallade ultras, håller till på curva nord och styr en stor del av stämningen på arenan därifrån, bland annat med hjälp av snygga tifon.

Förutom AC Milan är Juventus en av Inters stora rivaler. Detta beror bland annat på att klubbarna genom åren ofta har kämpat om ligatiteln, men också på att städerna Milano och Turin och ligger relativt nära varandra och brukar slåss om vilken som är den största fotbollsstaden i Italien.

Matcherna mellan Inter och Juventus har fått namnet Derby d´Italia, dvs ”Italiens derby”. Namnet är avslöjande, både när det gäller de två klubbarnas status under åren, men också när det handlar om klubbarnas självuppfattning.

Många legendarer har spelat i klubben genom åren, bland annat brasilianaren Ronaldo och vår svenska Zlatan Ibrahimovic. Zlatan hade tre väldigt framgångsrika säsonger i Inter, mellan 2006 och 2009, då laget vann ligan 3 gånger. Han räknades då som ligans bästa spelare och vann bland annat skytteligan under sin sista säsong i klubben.

Så kommer du till San Siro / Giuseppe Meazza-stadion

FC Inters hemmaarena Giuseppe Meazza finns i Milanos västliga delar, i stadsdelen San Siro, som ligger cirka 5 kilometer från centrum. Med taxi kostar denna resa mellan 15 och 25 euro. Om du använder dig av offentlig transport är det absolut enklaste sättet att ta Metro 5 som stannar vid stadion.

Mer om Giuseppe Meazza-stadion

Stadio Giuseppe Meazza, i folkmun San Siro, är Italiens största fotbollsarena och huserar alltså både AC Milan och Inter. Arenan har fått sitt namn efter den italienska storspelaren med samma namn som spelade för båda klubbarna under 30- och 40 talet.

Tidigare var San Siro även det officiella namnet, uppkallat efter ett lokalt distrikt i staden med samma namn. Sedan 1980, ett år efter Giuseppe Meazzas död, är det officiellt det nya namnet som gäller.

Framför allt är det Inters fans som använder den nya beteckningen. Anledningen är att Meazza, även om han spelade i båda lagen, hade sin storhetstid period i Inter och räknas som en av klubbens stora spelare.

Därför använder Milanfansen namnet San Siro istället, och detta är även internationellt, och i övriga Italien det vanligaste namnet på arenan. Publikkapaciteten är 80 000 personer, och tillsammans med Interfansen skapar detta ofta en magisk stämning som definitivt bör upplevas på plats. Ett besök på Giuseppe Meazza bör definitivt vara på din bucket list.

Bästa pubarna kring San Siro / Giuseppe Meazza

Det finns gott om möjligheter till god mat och dryck i anslutning till stadion, men det är värt att notera att det engelska upplägget med att ladda upp med öldrickande på en pub inte är alls är lika uttalat i Italien som i England.

Eftersom Italien, till skillnad från England, är kända för sin goda mat, kan det vara läge att involvera det italienska köket i upplevelsen, antingen före eller efter match. I Milano finns det gott om fantastiska restauranger, och det finns också gott om väldigt god mat i gatustånden runt San Siro.

Kom också ihåg att de italienska restaurangerna är öppna sent, och det passar perfekt att smälta matchen och upplevelsen med lite god pasta på en lokal restaurang innan ni återvänder till hotellet.

Att se och göra i Milano

En fotbollsresa till Milano kan utan problem kombineras med upplevelser som inte har med fotboll att göra. Milano är Italiens nästa största stad och i denna ekonomiskt välmående metropol finns många spännande upplevelser, inte minst för dig som gillar att shoppa.

Milanos stadskärna är Italiens trendigaste område. Staden räknas som en av Europas hetaste mode städer och både internationella och italienska modeskapare brukar skylta med sina nyaste kollektion just här.

Flera av stadens mer kända byggnader finns i Milanos historiska kärna. Här kan bland annat nämnas den gotiska katedralen Duomo, operahuset La Scala, samt den kyrkliknande Gallerian Vittorio Emmanuel 2, där det finns många restauranger, caféer och affärer.

Som vanligt när det handlar om Italien handlar mycket i staden om att njuta. Detta märks i allt från deras välsmakande cappucinos, till deras goda mat, samt när det handlar om teater, klassisk musik och konst.

I Milano drar konstgallerier och teatrar fullt hus och La Scalas föreställningar säljer slut på biljetter nästan innan de släpps. Det finns alltså inga problem att hitta upplevelser i Milano under din fotbollsresa. Det är absolut en stad väl värd att besöka.

På samma sätt som i exempelvis London går det i Milano att kombinera en magnifik fotbollsupplevelse med ett besök i en väldigt spännande metropol, och bara matkulturen är i sig värt ett besök. Milano har varit väldigt öppet när det gäller att ta in nya kulturella influenser och detta har skapat en matkultur som går långt bortom vanlig italiensk husmanskost.
Det är också enkelt att ta sig runt i staden.

Lokaltrafiken är billig och både metro, spårvagn och bussar fungerar väl. Du kan använda samma biljett för all lokaltrafik och den gäller i 75 minuter. Observera bara att du inte får stämpla samma biljett två gånger i metron.