Napoli Fotbollsresor & biljetter


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etiketter: , ,

Se Napoli på Stadio San Paulo

På en fotbollsresa till Neapel och Stadio San Paolo får du ta del av en fotbollsupplevelse utöver det vanliga. I Italien är passionen för fotboll enorm och just Napolis fans är till och med i Italien kända för sin hängivenhet.

Fotbollsresor till Italien bjuder på en annan upplevelse än exempelvis England, Tyskland och Spanien. Italienare gör saker på sitt eget sätt, vilket inte alltid nödvändigtvis är det mest moderna, men det är definitivt en del av charmen med landet.

Inte minst är deras fotbollsarenor lite annorlunda och inte fullt lika moderniserade som i Premier League. Många moderna arenor liknar varandra lite väl mycket, och framstår ibland nästan som klonade. Fotbollsresor till Italien rekommenderas verkligen för dig som är en fotbollssupporter, inte minst då det mesta kring fotbollen har en mer genuin känsla än på många andra platser. Detta gäller bland annat arenorna, men också det mesta som kretsar kring fotbollen. Den har inte blivit så överkommersialiserad som i exempelvis Premier League.

Nackdelen med detta är att ligan inte är lika konkurrenskraftig som den var på 80-och 90-talet, men fördelen är att fotbollskulturen känns mer välbevarad och äkta.

Åk på fotbollsresa till Neapel

Neapel är en charmig stad väl värd att besöka om du vill kombinera fotboll med andra roliga aktiviteter under ett skönt break från vardagen. Här finns en väldigt levande känsla, och det är en väldigt annorlunda stad jämfört med andra italienska storstäder så som Milano och Rom.
Det anses också vida accepterat att världens godaste pizza serveras i Neapel och därför är ett stopp på en pizzeria givetvis ett måste när du besöker denna stad. Här skapades bland annat pizzan Margherita som från början var en gåva till kungafamiljen. En ganska anspråkslös sådan kan man tycka, så här ett drygt århundrade efteråt, men det har bidragit till Neapels starka position när det handlar om pizzans historia.

Här finns väldigt mycket kul att se, men snarare än att ge sig ut på jakt efter diverse turistattraktioner fungerar det väldigt bra att bara äta, promenera och ta in stämningen i denna närmast lite magiska italienska stad. På en fotbollsresa till Italien och Neapel kan du ta del av färgstark italiensk kultur både på och utanför fotbollsarenan, och förvänta dig en och annan konversation om Zlatan Ibrahimovic om du berättar att du är från Sverige. Italienarna är exakt så fotbollstokiga som man kan förvänta sig.

Hur du tar dig till Stadio San Paolo

Stadio San Paolo ligger ungefär 7 km från stadens centrum och det enklaste sättet att ta sig hit är via Metron. Man kan ta linje 2 från centralstationen och från åtskilliga platser nära centrum och man går då av vid Campi Flegrei Station.

Mer om Stadio San Paolo

Stadio Sao Paulo byggdes för att ge Napoli en hemmaarena efter att deras förra stadion förstördes via flyganfall under andra världskriget. Efter kriget spelade klubben på åtskilliga andra arenor, men hade inget riktigt hem och den nya stadion öppnade i december 1959 med en match mellan Napoli och Juventus.

Publikkapaciteten ligger idag på 60 000 personer. Arenan är inte i ett jättebra skick och Napoli har under en längre period försökt få till någon typ av renovering eller eventuellt ett bygge av en annan arena. Som sagt är detta dock lite av charmen när det handlar om arenor i Italien, och det kan vara värt att besöka denna arena innan den byts ut mot en nyare och modernare sådan. Nya arenor kan definitivt vara imponerande och även estetiskt lyckade, det men det finns någonting väldigt tidlöst med en lite äldre sådan, såsom Stadio San Paolo.

Pubar i närheten av Stadio San Paolo

Pubkulturen är inte lika stark som i exempelvis England, och det finns egentligen ingen riktig tradition kring att sitta och dricka öl för att ladda upp inför matchen. Det finns dock gott om bra möjligheter att äta och dricka kring stadion, som är belägen i en kaotisk stadsdel, med mycket lokala caféer och restauranger.

Kända spelare genom åren

När det handlar om att ha legendstatus i Neapel finns det givetvis ett namn som kommer upp och det är Diego Armando Maradona. Det var här Argentinaren blev en fotbollslegend och han vann både ligan med Napoli och en världsmästartitel med Argentinas landslag, på många sätt helt på egen hand.

Han anses av många, inte minst av honom själv, vara världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, eventuellt i konkurrens med Pelé och numera Lionel Messi. Det är dock väldigt svårt att jämföra olika epoker, detta av flera olika anledningar. Dels utvecklas spelet, dels är det lätt att både överskatta och underskatta en spelares insatser om de skedde för flera decennier sedan.

Diego Armando Maradona var dock en helt otroligt bra fotbollsspelare som utan reservationer bör kallas för ett fotbollsgeni. Båda sidor, genialiteten och storhetsvansinnet, kom fram i kvartsfinalen mot England i VM 1986. Först gjorde han ett helt magiskt mål där han dribblade sig igenom halva engelska laget från halva planen. Sedan avgjorde matchen med en hands, något som han inte bad om ursäkt för, utan istället refererade till som ”guds hand”.

Diego Armando Maradona är fortfarande större än Lionel Messi i Argentina, och i Neapel är han om möjligt ännu mer av en fotbollsgud i folks ögon. Här är det ingen som glömmer magikern från Argentina, som lyfte Napoli in i en oväntad storhetsperiod, och sällan har en enskild spelare varit så viktig för sitt lag.

Vill du spela på Napolis matcher så hittar du förslag hos Tipsmedoss.com.