FC Barcelona Fotbollsresor & biljetter

Barcelona är en av Europas mest levande städer och erbjuder förutom ett av världens bästa fotbollslag även restauranger, nattliv och arkitektur som verkligen sticker ut.

Camp Nou är den absoluta höjdpunkter för de flesta som reser till Barcelona och det är lätt att förstå varför. Camp Nou har stått där sedan 1957 men har byggts ut samt renoverats en hel del under åren. Arenan tar hela 99 354 åskådare vilket gör det till den största arenan i Europa.

Camp Nou håller dessutom just nu på byggas ut ytterligare. Mellan 2017-2021 kommer de både byggas till och renoveras för totalt 360 miljoner euro som gör att arenan kommer ta hela 105 000 åskådare och bland annat kommer ett stort tak över samtliga platser byggas.

Vad väntar du på? Oavsett om du aldrig varit i Barcelona eller om du är på väg tillbaka så hittar du alla kommande matcher här nedanför.


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etikett:

Hur tar jag mig till Barcelona

Enklast är att flyga vilket ofta är väldigt snabbt och smidigt då det går gott om direktflyg med flera olika bolag. När man flyger direkt tar det oftast runt 3:25 ner till Barcelona och 3:35 på vägen hem. Eftersom det är ett så populärt resmål med många flygbolag som konkurrerar om priserna hittar man ofta väldigt prisvärda biljetter.

Hur tar jag mig till Camp Nou

Camp Nou ligger runt 5 kilometer öster om Barcelonas historiska centrum. Enklaste sättet att ta sig till arenan är med hjälp av tunnelbanan. Från city kan du ta tunnelbanelinje 3 mot Zona Universitària och kliv av vid Les Corts. Det går även att kliva av på Maria Cristina eller Palau Reial. Det är sedan runt 10 minuter promenad till arenan.

Är du i närheten av Segrada Familia tar du tunnelbanelinje 5 mot Cornellà Centre och kliv av vid Badal eller Collblanc.

FC Barcelona

Fotbollsresor till Barcelona

Barcelona är ett av de populäraste resemålen för oss svenskar både när man ser till ”vanliga” Weekendresor och fotbollsresor. Kombinerationen av en av Europas absolut mest spännande städer och ett av de absolut bästa fotbollslagen som dessutom har Europas största arena som hemmaborg lockar givetvis.

Alla matcher och priser ni ser på den här sidan är kompletta paket med matchbiljett och hotell. Om nå klickar vidare via länkarna kan ni se exakt vad som ingår och anpassa paketen efter typ av hotell och biljetter ni önskar.

Vad kostar biljetter till Barcelona

Det beror väldigt mycket på vilket lag ni ska se. Mot de sämre lagen kan man ofta hitta väldigt billiga paket med både biljett och två nätter på hotell som ibland kostar under 2 000 kr. El Clásico däremot eller stormatcher i Champions League kan däremot ibland sticka iväg betydligt mer i pris. Men samtidigt, det är verkligen något speciellt med att se ett El Clásico eller stormatcher i Champions League under strålkastarnas ljus på Camp Nou.

Barcelona fotbollsresor & biljetter

Matchtider och viktigt att tänka på innan du bokar:

TV-sändningarna styr avsparkstiderna för matcherna och det är viktigt tänka på detta när man bokar sin biljett. De exakta avsparkstiderna sätts vanligtvis ett par månader framåt. Men om ni ser spelschemat på Premierleague.com och alla matcher i en står listade på exakt samma datum och tid så vet ni att de exakta avsparkstiderna och dagarna inte är spikade än. Majoriteten av matcherna spelas lördag eller söndage men någon enstaka match varje omgång brukar ofta flyttas så den spelas fredag eller måndag. Om ni bokar innan exakt datum har spikats kan det vara bra att stanna lite längre i staden och kanske boka med avbokningsskydd.

Barcelona

Se FC Barcelona på Camp Nou

Att få se FC Barcelona på Camp Nou är definitivt en fotbollsupplevelse utöver det vanliga. Få arenor i världen kan mäta sig när det handlar om mytologi, publikkapacitet och stämning. För katalanerna är Barcelona definitivt ”mer än en klubb”, som deras slogan antyder, och det märks definitivt på matcherna.

Här är du garanterad att få se fotboll på absolut högsta nivå, med nästan idel världsstjärnor i startuppställningen. Laget har också en tradition av att försöka spela en underhållande fotboll som bygger på teknisk briljans och ett stort bollinnehav.

Om du vill uppleva fotboll i världsklass är fotbollsresor till Barcelona definitivt ett perfekt alternativ för dig som också vill åka till en spännande stad. Du kan då skapa en perfekt weekendresa med både fotboll och sightseeing i en av världens vackrare metropoler.

Fotbollsresor för att se Barcelona och La Liga innebär också ofta betydligt soligare väder än på våra breddgrader, vilket gör det till ett perfekt ställe för ett skönt break från vardagen.

Åk på fotbollsresa till Barcelona

Barcelona är definitivt en av de där metropolerna där det finns någonting för alla. Även om det kan tyckas vara en utnött klyscha är det verkligen sant i detta fall.

Här finns närliggande stränder, såväl som fantastisk arkitektur. En annan fördel med staden, som är lite unik för en metropol av den här magnituden, är den avslappnade stämningen.

Storstäder innebär ofta stress och en väldigt hög puls. Barcelona däremot, har en väldigt avslappnad atmosfär är som definitivt smittar av sig.

Det finns många olika distrikt i staden, alla med sin unika karaktär, som är värda att se och det är en stad att återvända till gång efter gång. Det finns alltid någonting nytt att se och mycket man vill återbesöka.

Bland sevärdheterna kan nämnas La Rambla, gatan som på många sätt är Barcelonas pulsåder och Sagrada Familia, en kyrka med väldigt säregen arkitektur som förkroppsligar begreppet “work in progress” mer än något annat. Den är nämligen inte färdigbyggd än, men beräknas vara färdigställd inom några år.

Det är Gaudi som ligger bakom denna, såväl som mycket annat i Barcelona, inte minst i området Eixample, och just möjligheten att få se fantastisk arkitektur är en av fördelarna med att åka på en fotbollsresa till Barcelona.

Om du vill ha en snäppet mindre turistig upplevelse rekommenderas det att du besöker stadsdelen Gracia. Här hittar du dessutom mindre internationella kedjor och får därmed en betydligt mer lokal upplevelse och vistelse.

Om du vill bo i närheten av arenan är det i stället området Les Corts som rekommenderas, Men faktum är att du kan bo i för vad som helst i staden då deras tunnelbanesystem funkar alldeles utmärkt. Det är också en väldigt trygg stad att gå omkring i natten och det är definitivt en stad som vaknar till liv senare på dygnet än i Sverige.

Vilket är årets hetaste möte på Camp Nou?

Alla matcher i slutomgångarna i Champions League är naturligtvis spännande, och svåra att få biljetter till om du inte åker på någon typ av arrangerad fotbollsresa, men en match på Camp Nou står naturligtvis ut varje säsong.

Det handlar om El Clasico, matchen mot rivalerna Real Madrid. Det är en match med otroligt starka emotionella strömningar, inte minst politiska sådana och mötena mellan Barcelona och Real Madrid blir naturligtvis väldigt viktiga i en Liga där titeln oftast står mellan dessa två lag.

Det är också en match med nästan löjligt stor densitet när det handlar om storstjärnor. Här hittar du troligtvis mer världsspelare än under en VM final och mycket av det som sker i de andra ligorna kan på många sätt ses som en audition för att någon gång få spela i någon av dessa två storklubbar.

FC Barcelona och Real Madrid har en ganska ohotad status som de största klubbarna i Europa, och bara Manchester United kan eventuellt konkurrera när det handlar om att ha ett lika starkt varumärke

Kända spelare genom åren i Barcelona

Många fotbollslegender har spelat här under årens lopp men Lionel Messi är garanterat den största genom tiderna. Detta i en klubb där även Diego Maradona har spelat. Tillsammans med Cristiano Ronaldo har han dominerat världsfotbollen totalt under sin karriär på Camp Nou.

FC Barcelona har haft en tydligare inriktning på egenproducerade spelare än vad Real Madrid har haft, men har ändå köpt in många världsspelare under årens lopp.

Det rekommenderas att kolla in Barcelonas eget fotbollsmuseum för att ta del av deras otroligt framgångsrika historia. Det är definitivt ett måste för alla fotbollsnördar.

Svenskar i FC Barcelona

Tre svenskar har spelat i Barcelona, Patrik Andersson, Henrik Larsson, och Zlatan Ibrahimovic. Zlatan gjorde många mål under sin första och enda säsong i klubben men fick ändå flytta på grund av svårigheten att passa in i Barcelonas och Pep Guardiolas spelfilosofi.

Turerna kring detta finns ganska väl dokumenterade, åtminstone ur Zlatans perspektiv, i hans självbiografi.

Henrik Larsson var under några säsonger en så kallad supersub i FC Barcelona och stod för många viktiga insatser, inte minst avgjorde han Champions League-finalen 2006, då han spelade fram till båda Barcelonas mål. Han spelade också i en väldigt bra upplaga av Barcelona, bland annat med Ronaldinho och en väldigt ung Lionel Messi.

Patrik Andersson kom till Barcelona efter att ha skördat stora framgångar med Bayern München och vuxit fram till en världsback. Vistelsen i Barcelona präglades dock mest av skador, och efter ett par säsonger vände han hem för att avsluta karriären i Malmö FF.

Med både VM-medalj, Champions League-titel och sejourer i både Bayern München och Barcelona, så räknas han definitivt som en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna.