Sevilla & Real Betis Fotbollsresor & biljetter


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etiketter: , ,

Vilka fotbollslag finns i Sevilla?

Staden Sevilla i södra Spanien har två stycken fotbollsklubbar i den högsta divisionen. Dels är det Sevilla FC som är det stora laget med flest titlar och som de flesta tänker på när man säger Sevilla. Men Real Betis ska inte glömmas bort. Även de spelar i högsta divisionen La Liga och har en arena som tar över 60 000 åskådare. De har även en ligatitel under sitt bälte. Derbyt mellan de två brukar gå under namnet Derbi Sevillano.

Se Sevilla FC live på Ramón Sanchez Pizjuán

Fotboll bör avnjutas live på plats och La Liga är inget undantag. Om du håller på något lag i den spanska ligan har du en perfekt anledning att åka på en weekendresa dit och kombinera soltimmar med bra fotboll. På en fotbollsresa till Spanien får du uppleva en av världens bästa ligor, i ett land med väldigt mycket att se och uppleva. Inte minst den svenska vänsterbacken Ludwig Augustionsson som spelar för klubben.

Sevilla är inget undantag. Det är ett stabilt lag i den spanska förstadivisionen, som på grund av Barcelonas och Real Madrids dominans definitivt är underskattat. Eftersom man opererar med mindre medel har man fått bygga klokt och långsiktigt istället. Detta har gett framgång, inte minst i Europacupen.

Även om du inte skulle hålla på något specifikt lag är det definitivt ett hett tips att åka på fotbollsresor till Spanien. Det är ett land med väldigt många nyanser och många bra fotbollslag. Landet består egentligen av många olika provinser, där den lokala identiteten är viktigare än den nationella. Någon beskrev Spanien som ett land med massa olika distrikt som bara har en sak gemensamt: De hatar alla Madrid. Detta är åtminstone sant när det handlar om fotboll, och har varit en av anledningarna till att Spanien länge hade svårt att skapa ett framgångsrikt landslag trots ett otroligt spelarmaterial. Man har alltså inte sett Spanien bara för att man varit på en plats, utan många städer förtjänar definitivt ett besök, inte minst Sevilla.

Se Real Betis live på Estadio Benito Villamarín

Staden Sevillas andra fotbollslag lag Real Betis som spelar på arenan Estadio Benito Villamarín. Real Betis har spelat sina hemmamatcher där sedan 1929 och arenan har en kapacitet på 60 720 åskådare. Real Betis som är lätta att känna igen genom deras grön-vit-randiga tröjor har inte haft lika stora framgångar som sin granne Sevilla men de har trots allt vunnit ligan en gång (1935) och Copa del Rey två gånger (1977 & 2005).

De har en minst sagt turbulent historia bakom sig med många toppar och djupa dalar. De var nere i andradivisionen relativt nyligen och tog steget upp till La Liga nu senast 2015.

Åk på fotbollsresa till Sevilla

I Sevilla finns det gott om sevärdheter, bland annat hittar man här världens största gotiska katedral. Det är bara ett av de byggnadsverk som Sevilla har att erbjuda. Oavsett om du är religiös eller inte rekommenderas du att besöka katedralen vid en mässa, då det är en väldigt pampig upplevelse som går bortom trostillhörighet eller religion.

I Sevilla finns också pittoreska områden med kullerstensgator och mysiga, trånga gränder och med ett stort utbud av barer och restauranger. I stadens judiska kvarter finns det gott om vacker arkitektur att titta på och det är ett angenämt område att promenera omkring i.

Palatset Alcazar är ett annat måste när du är i staden. Här har bland annat scener från TV-serien Game of Thrones spelats in. Det var från början ett moriskt fort och palatset har ändrat utseende åtskilliga gånger, men den första versionen byggdes redan under 1100 talet.

Den gotiska stilen fick palatset på 1300 talet och idag används denna byggnad av den spanska kungafamiljen. Om du gillar vackra trädgårdar och fantastisk arkitektur är detta definitivt ett måste. Om du vill välja något som inte är lika turistigt kan du istället gå till Casa de Pilatos som också är en imponerande byggnad. Här kan du promenera omkring i lugn och ro på ett annat sätt, och här finns bland annat en hel del otroliga målningar.

Det finns alltså mycket att se i denna anrika spännande spanska stad och en fotbollsresa hit är definitivt perfekt för dig som vill kombinera kultur med fotboll, samtidigt som du får ett soligt break från din vardag.