Valencia Fotbollsresor & biljetter


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etiketter: , ,

Se Valencia på Mestalla

Valencia är ett av Spaniens bästa fotbollslag och dessutom är ett underskattat resmål. Fotbollen i La Liga är teknisk och sevärd, och på en fotbollsresa hit kan du vara säker få bra underhållning, både på och utanför planen.
Ligan domineras givetvis av de två giganterna FC Barcelona och Real Madrid, men det finns många bra lag i skiktet precis under dem som definitivt är underskattade. Valencia är ett av dessa lag och de har haft stora framgångar under årens lopp.

Faktumet att Premier League är jämnare och mer oviss gör att det är lätt att tro att lagen i La Liga inte är lika bra och glömma av att det troligtvis har mer att göra med hur bra de två topplagen är än något annat. Att det inte finns lika mycket pengar i den spanska ligan gör också att lagen behöver bygga mer gediget och långsiktigt. Detta återspeglas definitivt i kvalitén på spelet och det är en väldigt underhållande liga med mer fokus på passningsspel och teknik än på försvarsspel.

Åk på fotbollsresa till Valencia

För oss svenskar är Spanien givetvis ett attraktivt resmål. Det det är på många sätt vår europeiska motpol när det handlar om klimat och vi behöver ofta bryta av vår snö- och regnfyllda tillvaro på dessa breddgrader med lite sol, bad och medelhavsklimat.
Valencia ligger nära orter som Murcia, Torrevieja och Alicante, där många svenskar har sommarhus. Det ligger alltså i ett område som är väldigt attraktivt för turister och om du är intresserad av fotboll är det perfekt att kombinera detta med att se en match live på Mestalla.

Förutom bra väder och fotboll på hög nivå har Valencia definitivt mycket att erbjuda. Det är Spaniens tredje största stad med ca 1,6 miljoner invånare i storstadsområdet, vilket naturligtvis innebär att det finns något för de flesta att göra här.

I Valencia finns en fascinerande blandning av gamla och nya byggnader, vilket ger staden en autentisk och unik atmosfär och här finns bland annat den största innerstadsparken i hela Europa.

I Valencia finns också en spektakulär katedral och här hittar man det kärl som påstås vara den heliga graal, den bägare som Jesus ska ha druckit ur vid den sista måltiden. Detta är å andra sidan ett påstående som finns på många platser runt om i världen, det är många som gör anspråk på att ha just denna bägare. Det är i alla fall en väldigt härlig attraktion, väl värd ett besök.

Du kan faktiskt ta dig upp till toppen på klocktornet och härifrån och ta del av en fantastisk utsikt över staden. Detta är naturligtvis en ett hett turistmål för religiösa turister men den är definitivt värd ett besök även av estetiska och historiska skäl.