Real Madrid Fotbollsresor & biljetter

Spaniens huvudstad Madrid har mycket att erbjuda för de som hittar dit. När det kommer till fotbollen så väljer de flesta svenskar som besöker Madrid att se Real Madrid på Santiago Bernabéu.

Att se Real Madrid på plats är en upplevelse och en garanti att se några av världens just nu absolut bästa spelare. Inget i Real Madrid är lagom – större är bättre här.

Santiago Bernabéu-stadion tar över 81 000 åskådare och är en riktigt imponerande arena där det spelats finaler i både EM, VM, Copa Libertadores, Champions League och Europacupen. Det gör den unik då ingen annan arena i Europa haft alla de finalerna.


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etiketter: , , ,

Hur tar jag mig till Madrid

Flygförbindelserna mellan Sverige och Madrid är riktigt bra. Det är flera flygbolag som flyger direkt mellan Arlanda och Madrid. Flyget tar runt fyra timmar. Flyger du från Göteborg eller någon annan flygplats i Sverige får du oftast räkna med ett byte och flygtid runt 5 timmar.

Hur tar jag mig till Santiago Bernabéu-stadion

Som tur är ligger Santiago Bernabéu väldigt centralt vilket gör det enkelt att ta sig dit. Arenan ligger på Paseo de la Castellana och drygt 4 kilometer från Puerta del Sol.

Beroende på vart i Madrid du befinner dig kan du antingen gå till och från arenan eller ta tunnelbanan/taxi. Om du tar tunnelbanan tar du linje 10 och kliver av på stationen Santiago Bernabeu som ligger precis intill arenan.

Vad mer kan man göra i Madrid

Förutom Real Madrid kan man även passa på att se något av de andra Madridlagen när man är i stan. Den största utmanaren är givetvis Atlético Madrid som nyligen flyttade in i sin nya arena men det finns även mindre lag om man vill komma närmare den spanska fotbollen bortom superlagen. Även Rayo Vallecano, Getafe, Leganes och Real Madrids reservlag Castilla spelar i skrivande stund i de två högsta serierna. Leganes och Getafe ligger söder om staden och Vallecano något öster. Atlético Madrid spelade tidigare söder om staden men har nu flyttat öster om staden till nya Wanda Metropolitano.

Utöver fotboll då? Madrid har mycket att bjuda på, inte minst sett till restauranger som känns betydligt mer genuina än i Barcelona då Madrid inte har lika mycket turism. Det finns även väldigt många fina muséer om man vill vara lite mer kulturell av sig.

Nya Santiago Bernabéu

Precis som många andra arenor kommer Santiago Bernabéu rustas upp. Med start 2019 ska Santiago Bernabéu byggas om för totalt 525 miljoner euro. Det står även klart att den kommer få ett nytt namn från en sponsor så det är hög tid att besöka Madrid om man verkligen vill uppleva Santiago Bernabéu. Real Madrid kommer fortsätta spela på arenan under hela byggnationen. Här nedanför kan du se hur arenan kommer se ut när den är färdig.

Fotbollsresor till Madrid

De absolut flesta som boka en fotbollsresa till Madrid väljer att se just Real Madrid. Även om Atlético Madrid har närmat sig de senaste säsongerna är det inget snack om att Real Madrid är det globala storlaget som de flesta vill se.

Med en garanti att se några av världens största spelare och ett lag som år efter år vinner stora titlar är Real Madrid en riktig favorit hos många. I resegernatorn på denna sida ser ni priser och datum på kommande matcher och vänligen notera att priserna inkluderar två nätter på hotell.

Vilka matcher har billiga / dyra biljetter

De absolut dyraste biljetterna är givetvis när FC Barcelona kommer på besök för El Clásico eller riktiga toppmatcher i Champions League. Även Madridderbyt mot Atlético Madrid är eftertraktat bland många supportrar vilket driver upp priset. Annars brukar det ofta vara väldigt prisvärt att se ”vanliga” ligamatcher med Real Madrid.