Fotbollsresor till Madrid

Flera lag i Madrid

Under ett besök i Madrid kan man se flera olika fotbollslag i Spaniens två högsta serier. Real Madrid och Atlético Madrid är givetvis de största men men ska inte glömma bort lag som Getafe, Leganes och Rayo Vallecano som alla ligger lite i utkanten av Madrid. Getafe och Leganes hittar du något söder om staden, Atletico Madrid och Rayo Vallecano i de östra delarna och Real Madrid norr om staden. Värt att notera dock är att Atlético tidigare innan flytten till nya arenan låg söder om staden där deras riktiga historia ligger.


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Åk på fotbollsresa till Madrid

Fotbollsresor till Madrid gör att du kan kombinera fotboll med andra roliga aktiviteter, i en stad med ett väldigt bra klimat, sett ur en svensk synvinkel. Här finns två garantier: bra fotboll och bra väder. Madrid är den största staden i landet och här finns naturligtvis väldigt mycket att se. Det är en av de folkrikaste städerna inom EU och är en väldigt kulturrik stad, som på många sätt är Spaniens pulserande hjärta.

Att åka till Barcelona är lika mycket en katalansk vistelse som en spansk. När det gäller Madrid så är det istället verkligen spansk kultur som är i fokus och bland sevärdheterna kan nämnas kungliga palatset, katedralen Almedina, samt avenyn Paseo del Prado.

Här finns många pampiga byggnader, gröna parker och konstmuseum och trots att det är en storstad ligger många sevärdheter inom promenadavstånd. Detta gör Madrid till ett perfekt resmål för dig som vill kombinera fotboll med kulturupplevelser under din weekendresa. Har du inte besökt Madrid förut bör du definitivt göra det och om du redan varit här är det värt ett återbesök. Som i många andra storstäder finns det mycket att bli förälskad i, som man vill återvända till, och här finns det alltid något nytt att se. Madrid är absolut en världsmetropol värd att besöka.

Vilka fotbollslag finns i Madrid

De två utan tvekan största klubbarna i huvudstaden är Real Madrid och Atlético Madrid. Men man ska inte heller glömma de mindre klubbarna Rayo Vallecano, Getafe samt Leganés.

Att se och göra Madrid

Det finns mycket att göra i denna pulserande storstad och det är definitivt en av de där städerna där det finns någonting för alla, oavsett om du vill ta del av kulturella upplevelser, shoppa, eller festa. I Madrid finns alla möjligheter tillgängliga och du behöver egentligen inte bestämma dig innan resan, utan kan givetvis ta det som det kommer.

Det är underbart att bara gå omkring i denna stad och njuta av gatumusik, spontanäta tapas någonstans och kanske lyssna på lite flamenco. I centrum hittar du Madrid karaktäristiska utgångspunkt, Plaza Mayor. Det är ett kullerstensbetäckt torg som är stadens största. Här finns många bra restauranger och det är en levande samlingsplats för många olika typer av festligheter. Torget är beläget mitt i stadens historiska område och här har du nära till många av Madrids mest populära sevärdheter. Här kan man utan problem slå sig ner vid en uteservering och njuta av ett välfyllt glas vitt vin.

Om du vill fly storstadspulsen för en stund och istället se lite gatuartister, samtidigt som du tar en picknick i gräset, så rekommenderas Retiroparken, som är en av stadens mest besökta platser. Hit hittar du lätt med hjälp av metron och man behöver helt enkelt bara gå av vid hållplatsen Retiro. Det är en väldigt avslappnad plats för dig som vill hitta en vilsam punkt i denna otroligt levande storstad. Madrid är definitivt ett av Europas mest signifikanta kulturella städer, fullt i paritet med andra europeiska metropoler, såsom London och Paris.

Se Real Madrid på Santiago Bernabeu

På fotbollsresor till Santiago Bernabeu är du garanterad att få se fotbollsspelare i absolut världsklass. Real Madrid är ett av världens största lag och har en väldigt stor aptit på att värva världsstjärnor. Detta ständigt all star team-liknande lag är definitivt värt att se på plats.

Santiago Bernabeu är en klassisk arena som sett det mesta. Deras kräsna publik har genom åren ständigt fått ta del av världsspelare, och Real Madrid är troligtvis är världens största klubb när det handlar om globalt intresse. Det är troligtvis bara Manchester United och FC Barcelona som eventuellt kan konkurrera om positionen som världens ledande varumärke.

Tillsammans med Barcelona har de dominerat La Liga genom åren, och det är på många sätt rivaliteten mellan dessa två lag som definierar ligan. Ligan är definitivt inte den jämnaste eller mest spännande, det är oftast mest en fråga om Barcelona eller Real Madrid kommer att vinna den, men detta gör å andra sidan matchen mellan lagen, El Clasico, till världens mest sedda klubblagsmatch. Det är inte så att allting avgörs över dessa två matcher, men de är alltid otroligt viktiga, extremt prestigefulla och ofta präglade av både politik och tabelläge.

Se Atletico Madrid på Wanda Metropolitano

Fotbollsresor till Madrid ger dig möjlighet att se inte bara Real Madrid utan även lokalkonkurrenten Atletico Madrid. För till skillnad mot i Barcelona, där stadens andralag, Espanol, för en ganska anonym tillvaro, totalt i skuggan av stans stora stolthet, så är dynamiken mellan Madridlagen lite annorlunda.

Real Madrid är absolut fortfarande nummer ett, både i staden, och troligtvis i världen när det handlar om världsstjärnor och varumärke. Atletico Madrid har dock skapat ett imponerande lagbygge under det senaste decenniet och har faktiskt då och då kunnat utmana FC Barcelona och Real Madrid, både i ligan och i Champions League.

Det handlar inte om några obegränsade resurser och lagbyggen, utan funktionalitet och laganda är fundamentala delar i Diego Simeones Atletico. Det finns definitivt en charm i detta också, inte minst i en Liga som varit så totalt dominerad av två lag att den sällan är speciellt spännande. Atletico Madrid har visat sig fullt värdiga att utmana dessa två giganter, vilket har haft en väldigt uppiggande effekt på ligan.

Sedan en tid tillbaka spelar laget på nybyggda Wanda Metropolitano, en arena som rymmer nära 68 000 åskådare. Arenan har ersatt gamla i Stadio Vicente Calderon och stämningen börjar absolut att leta sig in på den nya arenan. I Madrid är det tydligt att det faktiskt finns två lag att räkna med, trots att man konkurrerar med världens största klubb.