Manchester United Fotbollsresor & biljetter

Ett besök på The Theatre of Dreams är givetvis en dröm för många. Manchester United är en av de absolut giganterna inom engelsk fotboll där kraven alltid är att vara med i den absoluta toppen eller ännu bättre vinna. Att Manchester som stad är en riktig höjdare är ännu ett plus för dig som väljer att fara på en fotbollsresa till Manchester.

Här nedanför ser ni kommande matcher med Manchester United, både borta- och hemmamatcher. Paketen presenteras av sportresebyrån Nickes.com som funnits sedan 1997. De är medlemmar i SRF (Svenska resebyrå och arrangörsföreningen) vilket gör att ni kan känna er trygga när ni bokar med dem. De erbjuder även jourtelefon dygnet runt om något skulle hända under resan.

Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

FourFourTwo Fans guide till Manchester United & Old Trafford

Fotbollsresor & biljetter till Manchester United

Hur tar jag mig till Old Trafford för att se Manchester United?

Tåg: Du kan ta tåget från CityCentre stations till Manchester United Football Ground Station.

Spårvagn: Manchester är kända för sina spårvagnar och givetvis kan du ta de ut till Old Trafford som ligger i de västra delarna av staden.

Ta Metrolink mot Altrincham från till exempel Victoria eller Piccadilly Station och åk till stationen Old Trafford.

Altelnativ kan du ta Metrolink mot Eccles från Piccadilly station. Stig av vid Pomona eller Exchange Quay.

För mer info om biljetter, tidtabeller och linjekartor se www.gmpte.com.

Mer information om Old Trafford

Matcherna spelas på Old Trafford som byggdes redan 1910 men som har blivit kraftigt renoverad och tar nu in över 75 000 åskådare vilket skapar en riktigt härlig inraming. Arenan har fem stjärnor från UEFA vilket enbart 24 övriga arenor har fått. Med över 75 000 åskådare är det även englands näst största arena bakom Wembley och inom Europa är det den elfte största arenan. Smeknamnet ”Theathre of Dreams” kommer från Bobby Charlton.

På arenan har det bland annat spelats VM-matcher under VM 1966, Champions League-finalen 2003 och OS-matcher under OS 2012.

Fotbollsresor London restriktioner vaccinpass

Hur köper man biljetter till Manchester United?

Bästa priset får du om du är medlem i klubben och köper direkt från dem men det kan vara både omständigt och svårt att komma över biljetter, speciellt till de större matcherna. Enklaste sättet är att köpa via en återförsäljare. Vi jobbar mot sportresebyrån Nickes.com som med över 20 år i branchen är en otroligt pålitlig partner som gör att ni kan känna er trygga. Då Manchester United är ett av världens absolut populäraste fotbollslag är det hårt tryck på biljetterna trots att arenan tar över 75 000 åskådare.

Matchtider kan flyttas, tänk på detta innan du bokar din biljett

TV-sändningarna styr avsparkstiderna för matcherna och det är viktigt tänka på detta när man bokar sin biljett. De exakta avsparkstiderna sätts vanligtvis ett par månader framåt. Men om ni ser spelschemat på Premierleague.com och alla matcher i en står listade på exakt samma datum och tid så vet ni att de exakta avsparkstiderna och dagarna inte är spikade än. Majoriteten av matcherna spelas lördag eller söndage men någon enstaka match varje omgång brukar ofta flyttas så den spelas fredag eller måndag. Om ni bokar innan exakt datum har spikats kan det vara bra att stanna lite längre i staden och kanske boka med avbokningsskydd.

Ronaldo Manchester United biljetter Old Trafford

Fotbollsresor till Manchester United

Nickes.com som vi jobbar mot säljer främst kompletta fotbollsresor där de alltid ingår hotell och matchbiljetter. Det kan även om ni efterfrågar det boka flyg åt hela sällskapet. Priserna ni ser här ovanför är inklusive matchbiljett och hotell (del i dubbelrum).

Vad kostar Manchester United biljetter och vart är de billigaste biljetterna

Priserna skiljer väldigt mycket beroende på vilken match det är, vilken tävling (Premier League, ligacupen, FA-cupen, Champions League osv.) samt vart på arenan du vill sitta. Cupmatcher mot de mindre lagen från andra ligor kan ofta vara väldigt prisvärda och stormatcherna i Premier League och Champions League riktigt dyra.

Som exempel om vi kollar på våren 2019 kostar derbyt mot Manchester inkl 2 nätter del i dubbelrum på 3-stärnigt hotell 5144 kronor per person.
Matchen någon vecka tidigare mot Burnley kostar 2 486 kronor per person för samma paket inkl hotell.

Detta är dock enbart exempel på priser. Se listan ovanför för aktuella priser.^

Vilka är årets hetaste matcher på Old Trafford?

De två största matcherna på säsongen är vanligtvis mötena mot Liverpool samt derbyt mot Manchester City. Vissa säsonger kan de även mötas flera gånger om de lottas mot varandra i någon av cuperna. Annars är givetvis Champions League-kvällar mot större lag och de övriga topplagen i Premier League också heta matcher även om de inte når samma nivå som mot Liverpool och City.

Reseguide Manchester

Manchester United Manchester City fotbollsresor & biljetter

Manchester Uniteds historia

Manchester United bildades 1878, då under namnet Newton Heath Lancashire And Yorkshire Railway FC. Som namnet avslöjar handlade det om järnvägsarbetare och klubben spelade då några matcher mot andra järnvägsbolag med fotbollslag.

På den tiden spelade man i färgerna grönt och guld som var järnvägsbolaget färger. 1892 förkortades namnet till endas Newton Heath. 10 år senare bytte några nya ägare namn på klubben till Manchester United.

En händelse i klubbens historia som har präglat Manchester United starkt är den flygplansolycka som inträffade 1958. Men skulle då åka hem efter en Europacup-match mot röda stjärnan i Belgrad, men när planet skulle lyfta igen efter en mellanlandning tog det eld och sju Manchester United-spelare, åtta journalister samt flera andra klubbrepresentanter dog i olyckan.

10 år senare vann man Europacupen, efter att laget hade fått börja om från början när det handlade om att bygga ett slagkraftigt lag och sportsligt och emotionellt komma på fötter igen.

En viktig milstolpe i det nya lagbygget var värvningen av George Best som kom att bli en av Manchester Uniteds största legender genom tiderna.

Det dröjde sedan länge innan Manchester United var en dominerande maktfaktor i engelsk fotboll igen, och när sir Alex Ferguson värvades till klubben 1986 så var det just med intentionen att kunna bryta Liverpools dominans och återigen kunna bli ett storlag. Ferguson hade vunnit allt som gick att vinna i Skottland och förhoppningarna var stora.

Han kom dock att inte bara leva upp till dessa utan även överträffa dem, och United blev då under de följande decennierna verkligen en dominant kraft inom engelsk fotboll.

Han behövde dock tid på sig för att bygga ett bra lag och klubben visade mycket tålamod när laget bara slutade på en elfte plats både första och andra säsongen. Detta tålamod betalade av sig med råge, och med hjälp av några smarta värvningar, samt egna talanger som utvecklades till världsspelare, fick laget väldigt stora framgångar.

Den här typen av tålamod är sällsynt inom dagens toppfotboll, och det är på många sätt märkligt att fler inte fler tagit efter Uniteds approach från den här tiden. Italien har länge varit kända för en väldigt stor omsättning på tränare, men Premier League-lag har numera samma kortsiktiga upplägg. Flera tränare har exempelvis fått sparken säsongen efter en ligatitel, såsom Mourinho och Conte i Chelsea, och Ranieri i Leicester.

Stora spelare genom åren i Manchester United

Många storspelare har spelat i Unitedtröjan genom åren, inte minst under Sir Alex Fergusons period i klubben då en väldigt stark vinnarkultur byggdes upp, och då flera av klubbens egna produkter blev världsspelare.

En väldig karismatisk karaktär i klubben var Eric Cantona. Han avslutade sin karriär i Manchester United och vann då 4 ligatitlar på 5 säsonger, samt 2 segrar i FA-cupen. Han valdes 2001 till århundradets spelare i Manchester United.

Han bidrog med både attityd och arrogans och en hel del geniala ögonblick på planen. Han hade också lite av en rockstjärne-aura, och hamnade ofta i trubbel utanför planen, något som i hans fall snarare bidrog till legenden Eric Cantona.
Han kom till klubben 1992 efter att först ha haft en kortare sejour i Leeds.

Under sin tid i klubben lyckades han bland annat, förutom det rent fotbollsmässiga, med att spotta en supporter i ansiktet, bråka med turkiska poliser efter en Champions League-match, bli utvisad två gånger på 4 dagar, och att karatesparka en supporter på läktaren under en match.

Han beskrev senare den sistnämnda incidenten som nödvändig och att han gjorde det för alla andra fotbollsspelare som någon gång har fått höra glåpord på läktaren. Han tog alltså enligt egen utsago en för laget, så att säga, och överfallet ledde till en längre avstängning.

I fallet med just Cantona bidrog det, knappast till minskad popularitet utan snarare till en tydligare artikulering av hans legendstatus. På samma sätt som Zlatan Ibrahimovic använde han sin arrogans som en naturkraft på planen och kombinationen av teknik och självförtroende gjorde att han hittade lösningar ingen annan spelare hade tänkt på.

Svenska spelare i Manchester United

Flera svenska fotbollsspelare har spelat i United. Jesper Blomqvist värvades till laget under Ferguson, som länge hade haft ögonen på svensken efter att han och IFK Göteborg imponerat i Europacup-spelet. De slog då bland annat Manchester United på hemmaplan, efter en närmast magisk insats av Jesper Blomqvist.

I United vann han bland annat trippeln 1999, och var med i startuppställningen i Champions League finalen, där Bayern München besegrades efter stor dramatik. I ett väldigt mytomspunnet och stjärnspäckat lag hade han en lågmäld, men signifikant roll. Att konkurrera ut Ryan Giggs på den tiden gjorde ingen, men Ferguson gillade att rotera i laget, och svensken gjorde en hel del matcher.

Henrik Larsson hade en väldigt kort vistelse i Manchester United, vintern 2006/2007. Han plockades då in för att komplettera ett skadedrabbat United och gjorde väldigt bra ifrån sig under sina månader i klubben. Precis som i Barcelona var han lite av en super sub och kunde med sin rutin och blick för spelet lätt komma in och förändra en matchbild.

Manchester United blev också Zlatan Ibrahimovic sista klubb i Europa innan han åkte över till USA för att spela i Los Angeles Galaxy i MLS. Han återförenades då med José Mourinho som precis hade tagit över laget. Han lyckades som 35 åring med att göra 28 mål på en säsong, varav 17 i ligan, trots att han skadades innan säsongen var slut.

Han lyckades därmed med sitt högst personliga mål, det vill säga att tysta de kritiker han hade i England. Ett väldigt fåfängt mål kan tyckas, men den här typen av personliga revanscher på både verkliga och inbillade fiender, verkar ha varit en stor drivkraft under Zlatan Ibrahimovic karriär, och varför sluta med ett vinnande koncept under sitt sista år i toppfotbollen? Få supportrar och journalister i England ser numera Zlatan som överskattad.

Två andra svenskar har spelat i klubben: Bojan Djordjic och Jonny Rödlund, något som faktiskt kom att förfölja dem senare under sina karriärer, då de i mångas ögon aldrig levde upp till sin potential. De var båda en del av Uniteds ungdomsakademi och ansågs vara väldigt lovande.

Karriärerna tog dock aldrig fart på det sätt folk förväntade, men de hann båda under karriären med att ha framgång på hemmaplan och de vann SM guld med AIK, respektive Norrköping. Deras oförlösta potential hängde dock över dem under deras karriärer, inte minst i fallet Bojan Djordjic, som närmast var Zlatan Ibrahimovic-kaxig i början av sin karriär. Det gjorde honom naturligtvis till en attraktiv måltavla både för journalister och motståndarfans.

Att se och göra i Manchester

En fotbollsresa till Manchester handlar naturligtvis mångt och mycket om just fotboll och om saker som direkt och indirekt kretsar kring något av lagen Manchester City eller Manchester United.

Den något tråkiga industristaden Manchester har dock mer att erbjuda turisten än vad man först kanske tror. Om man bara har varit i London så bör man definitivt besöka andra delar i England, då det är väldigt stor skillnad mellan huvudstaden och industristäder som Liverpool och Manchester, och åker du till andra städer såsom Southampton och Birmingham så får du ta del av ännu fler nyanser.

I Manchester kan du shoppa på Trafford Centre, som är Englands största shoppingcenter, du kan gå i popens fotspår, hänga i hippa stadsdelen Northern Quarter, gå på Royal Exchange Theatre, besöka biblioteket John Rylands Library och mycket mer.

Men att besöka den här staden handlar kanske inte så mycket om att avverka en rad olika turistattraktioner, på samma sätt som i London eller Paris. Det handlar snarare om att ta del av den gråa bakgrundsatmosfär som kan skapa andra magiska underverk, både sportsligt och musikaliskt. Det är ofta i lite tristare miljöer, där det inte finns någonting annat att göra, så mycket stor konst uppstår.

Manchester popscen är legendarisk och det finns många anglofiler i Sverige som närmast dyrkar de band som kom härifrån.

Att besöka platsen där allting började ger ofta sedan en helt annan upplevelse när man sedan återigen lyssnar på musiken. Om du dessutom både skulle vara intresserad av pop och fotboll så är ju Manchester, trots att det inte är världens mest estetiskt tilltalande stad, naturligtvis närmast ett Mecka och därmed ett perfekt resmål för en fotbollsresa.

Om det bara är fotbollen du kommer hit för är det ett hett tips att ta dig till kan området kring arenan ganska långt innan matchen, för att värma upp på puben tillsammans med andra supportrar. Puben kallas vanligtvis för ”Engelsmannens vardagsrum”, och här finns en väldigt stark kultur kring att umgås på puben snarare än i hemmet.

Man bjuder exempelvis inte ofta hem vänner och bekanta på middag eller liknande utan det är puben som är den sociala referenspunkten. På matchdagen kan du därför enkelt följa lämmeltåget av supportrar till deras favoritpubar och ladda upp inför matchen där. Mer engelsk kultur än så här blir det inte och om du verkligen vill ta in den brittiska atmosfären, så är puben definitivt en bra utgångspunkt.

Betyg
Datum
Fotbollsresor Manchester United
51star1star1star1star1star