Tottenham Fotbollsresor & biljetter

Tottenham Hotspurs har aldrig varit en vanlig klubb. Det är något speciellt runt Tottenham och även om det är långt ifrån det framgångsrikaste laget i England eller för den delen i London har de en rik historia. Klubben har bara vunnit ligan två gånger och trots att laget varit ett topplag flera säsonger under 10-talet har de inte lyckats vinna ligan på över 50 år.

Nu med deras nya arenan är Tottenham den klubben i London med störst arena då ”New White Hart Lane” tar hela 62 062 åskådare. Hela projektet har beräknats kosta runt £850 miljoner varav själva arenan stått för ca £350-400 miljoner.

Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Här ovanför ser ni kommande matcher med Tottenham, både borta- och hemmamatcher. Paketen presenteras av sportresebyrån Nickes.com som funnits sedan 1997. De är medlemmar i SRF (Svenska resebyrå och arrangörsföreningen) vilket gör att ni kan känna er trygga när ni bokar med dem. De erbjuder även jourtelefon dygnet runt om något skulle hända under resan.

Observera att de säljer kompletta fotbolsresor och samtliga paket är inkl både matchbiljett och hotell.

Nedanför listan på matcher hittar ni mer praktiskt information inför er resa till Manchester.

Se Premier League live på nya Tottenham Hotspur Stadium

Fotbollsresor till Tottenham Hotspur Stadium är definitivt en upplevelse för fotbollsälskaren. Här får du ta del av förstklassig toppfotboll, i världens kanske mest underhållande liga. Engelsk fotboll är fartfylld, fylld med världsstjärnor, och det är i princip alltid spännande hela vägen in till målsnöret, både i matcherna och serietabellen.
Tottenham Hotspur är ett klassiskt engelskt fotbollslag med en stor fanskara i Sverige. Under senare år har laget dessutom blivit mer och mer slagkraftigt och är numera en genuin titelkandidat, fullt i nivå med andra engelska storlag såsom Chelsea, Manchester City, Manchester United, Arsenal, och Liverpool.
Sedan en tid tillbaka spelar laget sina matcher på Tottenham Hotspur Stadium, ett väldigt imponerande bygge, som tydligt artikulerar klubbens ambitioner, och stämningen från legendariska White Hart Lane börjar mer och mer flytta in på arenan.
Fotboll kan avnjutas på många sätt, på puben eller hemma i soffan, men ingenting slår att se en match live på plats. Att ta sig till London är enkelt och bekvämt och om du är ett spursfan så bör du definitivt se någon match per år på Tottenham Hotspur Stadium.
För engelska fans är en fotbollsmatch en heldagsaktivitet, med många timmars uppladdning före matchen och sedan fortsatt socialt umgänge efteråt. Fotbollsresor till London hjälper dig att ta del av äkta engelsk fotbollskultur på plats.

Åk på fotbollsresa till London

Fotbollsresor är perfekta när det gäller att få ut så mycket som möjligt av en weekendresa. Du kan med lätthet kombinera fotboll med andra roliga aktiviteter och sevärdheter, alltefter vilka intressen du har eller vad du känner för tillfället. Oavsett om det är första gången du besöker London, eller om du har varit där många gånger innan, finns det alltid någonting nytt och kul att göra.
Här kan du promenera i vackra parker, gå på shoppingrundor eller helt enkelt avnjuta engelsk publiv.
I den här imponerande metropolen finns det obegränsade möjligheter till en väldigt lyckad weekendresa. Här kan du bland annat se sevärdheter som Big Ben, London Eye, Buckingham Palace, Piccadilly Circus,m.m. London har definitivt någonting för alla.
Det är alltså en annan positiv bieffekt av att hålla på något av Londonlagen Chelsea och Arsenal eller Tottenham, möjligheten att åka på en rolig weekendresa till London någon gång per år. Den här typen av fotbollsresor är definitivt ett skönt break från vardagen, och det är både lätt och billigt att ta sig hit.

Vilket är årets hetaste möte för Tottenham Hotspur?

Med tanke på hur jämn och oviss Premier League är så beror detta väldigt mycket på det nuvarande tabelläget. Det finns sex lag som har en realistisk chans att vinna, och minst ett par storlag hamnar utanför Champions League platser varje år, något som får väldigt stor ekonomisk betydelse. Detta gör att det hela tiden finns måstematcher och väldigt laddade fotbollshändelser i denna otroligt spännande liga.
England är dock ett land med väldigt starka fotbolls traditioner och det finns definitivt möten som har traditionellt stark laddning. För Tottenham Hotspur är naturligtvis londonderbyna viktiga, och traditionellt sett är det framförallt gentemot Arsenal som det finns en stark rivalitet.
Den geografiska närheten i norra London gör att det under ett århundrade har spelats laddade matchen lagen emellan. Fotbollsresor till London är alltid spännande, men om du har möjlighet att se ett lokalderby är detta naturligtvis en väldigt sevärd upplevelse. Man kan då verkligen ta på stämningen i staden och det är ett fotbollsevent väl värt att besöka.

Kända spelare genom tiderna i Tottenham Hotspur

Även om laget inte alltid kämpat om titlar har det funnits gott om bra fotbollsspelare i Tottenham Hotspur genom åren. Glenn Hoddle är definitivt en legend från tipsextra-eran, då han var en av de få spelare i ligan som hade en mer teknisk spelstil. På den tiden var det mer “sparka -och-spring” som gällde och det var egentligen bara Liverpool som spelade den typ av fotboll som mer universellt betraktas som attraktiv.
Glenn Hoddle var ett undantag och har definitivt fungerat som inspiration för den fotbollsgeneration som sedan följde, med spelare som Steven Gerrard, Frank Lampard och Wayne Rooney. Vi pratar fortfarande om spelare som både kunde ta och dela ut en tackling, men de tekniska delarna av spelet började mer och mer utvecklas hos senare generationer och Glenn Hoddle har definitivt varit en inspirationskälla för många engelska fotbollsspelare.
Under den senaste eran har flera världsspelare spelat i Tottenham Hotspur, inte minst Gareth Bale och Luka Modric, som senare båda hamnade i Real Madrid, där de har varit väldigt framgångsrika.

Svenska spelare i Tottenham Hotspur

Den enda svenska spelare som har spelat A-lagsfotboll i Tottenham Hotspur är Erik Edman. Han hade en kort och inte överdrivet signifikant sejour i laget efter EM 2004, då han spelade där en säsong. Han såg dock till att göra sig odödlig bland fansen genom ett väldigt mäktigt långskott mot Liverpool på Anfield.
Det blev utsett till årets mål i Premier League den säsongen och räknas fortfarande som det snyggaste Tottenham-målet den här sidan av millennieskiftet. Man kan bli en legend på många sätt och en klockren träff från den svenska landslagsbacken gör att han för evigt finns inristad på Tottenhamfansens näthinnor. Det målet är definitivt en bra isbrytare om du spontant vill bonda med lite lokala supportrar på puben. Fansen snackar fortfarande om det målet, och då stänkte ändå Gareth Bale in en hel del rökare under sin tid.