Manchester City Fotbollsresor & biljetter

Manchester är en riktig pärla i norra England på sitt eget sätt. Fotbollen och musiken sitter verkligen i väggarna här och det är en ständig kamp mellan den blå och röda sidan. Manchester City har tagit över England och Premier League med storm och titlarna trillar in med jämna mellanrum. Det som saknas nu är Champions League – blir det kanske den här säsongen?

På hypermoderna Etihad Stadium kan du se fram emot att se några av världens bästa spelare och du kommer förmodligen bjudas på en hel del mål då City alltid har ett offensivt tungt lag som brukar ösa in målen på hemmaplan.

Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Mer om Eithad Stadium

Manchester Citys arena Etihad Stadium öppnade 2002 som en friidrottsarena men inför säsongen 2003-04 hade den byggts om till en fotbollsarena och Manchester City flyttade in. Med start 2010 har City lagt ner stora pengar på att renovera och förbättra arenan. Bland annat har de byggt ut den södra sektionen för att få in mer publik. Det finns även planer på att bygga ut den norra läktaren och genom det utöka kapaciteten från dagens 55 097 till runt 61 000.

Hur tar man sig till Eithad Stadium?

Ethiad Stadium ligger öster om staden och det enklaste sättet att ta sig dit är med hjälp av spårvagnarna. Ta orange eller blå linjen och kliv av på Ethiad Campus.

Det finns även en skyltad väg att promenera från Manchester Piccadilly som tar runt 25 minuter.

Fotbollsresor och biljetter Manchester City

Manchester har länge varit ett väldigt populärt resmål för fotbollsresenärer från Sverige men de senaste tio åren har Manchester City tagit en allt större andel från United. Många lockas av Citys offensiva och publikfriande fotboll och deras trupp är säsong efter säsong full med flera av världens absolut bästa spelare.

Här i resegernatorn hittar ni fotbollsresor till Manchester och priserna innehåller både matchbiljett och två nätter på hotell. Paketen är från sportresebyrån Nickes.com som har över 20 års erfarenhet vilket gör att ni kan känna er trygga i er bokning.

Fotbollsresor de största stjärnorna

Hur tar man sig till Manchester?

Manchester är en stor flyghubb för norra England vilket gör att det går gott om flyg hit. Det går direktflyg från Arlanda och flygtiden är runt 2 timmar 30 minuter.

Från flygplatsen går det regelbundet tåg in till Manchester Piccadilly. Resan tar runt 20 minuter och tågen går var 10:e minut. Tågen ligger max 5-15 minuter promenad beroende på vart på flygplatsen du landat.

Se flera matcher under resan

Det finns goda möjligheter att se flera matcher under sin resa till Manchester. Dels kan man givetvis se United om även de spelar hemma men man kan även enkelt ta sig till flera andra orter med lag i de två högstaserierna med hjälp av tåg. Lag som Liverpool, Everton, Bolton Wanders, Stoke, Blackburn, Leeds och Wigan ligger alla relativt nära.

Manchester City

Se Manchester City på Etihad Stadium

Fotbollsresor till Manchester bjuder dig på Premier Leagues nya maktfaktor Manchester City, på deras mäktiga arena Etihad Stadium. Här Kan du vara säker på att få se förstklassig fotboll, precis så som den numera spelas i Premier League, snabbt, tekniskt, och med hög intensitet.

I laget spelar några av världens bästa spelare, och det nya epitetet som storklubb har skapat en spännande dynamik i Manchester. City är inte längre lillebror i staden, vilket har fått den urgamla rivaliteten mellan stadens två Premier League-klubbar att bli betydligt mer relevant.

Nu för tiden slåss både Manchester United och Manchester City om ligatitlar och det gör att passionen för fotboll i staden är väldigt påtaglig. Här finns både världsspelare, legendarisk fotbollshistoria, och uppkäftiga, nyrika utmanare.

Med hjälp av stenrika ägare och en ny stadion (2002), blev Manchester City snabbt en ny maktfaktor i engelsk fotboll. Det var ett provocerande projekt som många inte trodde på, bland annat blev Zlatan Ibrahimovic 2010 erbjuden att spela för laget, men tackade nej med motiveringen att det skulle ta för lång tid för laget att nå framgång. Några år senare stod dock laget som mästare, efter några smarta värvningar, bland annat Yaya Touré från Barcelona.

Manchester City har sedan fortsatt visa att detta inte var någon tillfällighet, och här kan du vara säker på att få ta del av fotboll i absolut världsklass. En fotbollsresa till Manchester ger dig möjligheten att se både United och City, i en av fotbollsvärldens absolut viktigaste metropoler.

Åk på fotbollsresa till Manchester

Manchester är en stad som kanske inte ser så jättemycket ut för världen, och som utan sin fotbollsmytologi kanske inte skulle dragit till sig så mycket turister. Staden är dock inte utan charm, men det är en annan sådan, jämfört med exempelvis London.

England har många olika nyanser att erbjuda och det är väldigt stor skillnad på att besöka London, en industristad som Manchester eller Liverpool, eller någon av att städerna i sydöstra England, exempelvis Southampton.

Alla dessa ställen har dock sin egen klockrena charm, åtminstone för oss svenskar, som definitivt är uppvuxna med starka engelska influenser, både inom musik och sport.

I Manchester kan du gå både i David Beckhams och Oasis fotspår, och någonstans där ligger stadens charm.

En fotbollsresa till Manchester ger dig möjlighet att uppleva klassisk engelsk fotbollskultur på plats, komplett med pubbesök allt och allt och det är en resa som definitivt bör vara på din bucketlist.

Manchester är en av världens hetaste fotbollsstäder och är en resa väl värd att göra, oavsett om du håller på något av dessa lag eller inte. Ett besök på Old Trafford eller Etihad Stadium är närmast ett måste för fotbollsälskaren.

Vilket är säsongens hetaste möte på Ethiad Stadium?

Eftersom Premier League är väldigt jämn, med ett flertal lag som har en realistisk chans att vinna ligan, varierar det lite vilken match som är den mest laddade. Kan du få biljett för att se en match mot Liverpool, Tottenham, Chelsea, och Arsenal så kommer du garanterat få se väldigt jämna spännande fotbollsmatcher laddade med världsklasspelare.

Den riktigt attraktiva matchen är naturligtvis dock derbyt mot Manchester United. Staden är definitivt delad i två delar, en röd och en blå, och Manchester Citys nyvunna identitet som storklubb skapar en helt annan intensitet på dessa matcher, oavsett om de spelas på Old Trafford eller Etihad Stadium.

Till skillnad från exempelvis Milano, där AC Milan och FC Inter delar på San Siro, så betyder dock hemma och bortaplan något även i ett Manchesterderby. Old Trafford är Manchester Uniteds klassiska legendariska, ointagliga fort, medan Etihad Stadium är den nyrika lillebrorsans uppkäftiga monument.

Kända spelare i Manchester City genom åren

Naturligtvis har det funnits många bra spelare i Manchester City under årens lopp, även när laget inte har varit en titelkandidat. Det finns dock ett före och ett efter när det handlar om City, och under det senaste decenniet har flera av världens bästa spelare haft sin hemvist på Etihad Stadium.

Som tidigare nämnts blev Yaya Touré en väldigt avgörande spelare när han värvades från Barcelona. Där hade han spelat defensiv mittfältare bakom Iniesta och Xavi, men i Manchester City växten fram till att bli en naturkraft på mittfältet, en box till box-spelare som utan problem kunde göra 20 mål på en säsong.

Ironiskt nog var det Zlatan Ibrahimovics ärkefiende Pep Guardiola som både initierade och avslutade Yaya Toures karriär i city. Ivorianen hamnade i Manchester efter att ha blivit bortvald, till förmån för Sergio Busquets, på den defensiva positionen, ett val som passade Guardiolas fotbollsfilosofi bättre.

Ungefär samma scenario utspelade sig när han tog över City, men Yaya Touré kommer ändå att bli ihågkommen som en av Premier Leagues bästa mittfältare genom tiderna.

Ser vi mer till nutid har stjärnor som Jack Grealish, Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Phil Foden, Sergio Agüero, David Silva, Vincent Kompany och Carlos Teves spelat i klubben.

Svenskar i Manchester City

Både tränaren Sven Göran Eriksson och målvakten Andreas Isaksson fanns i klubben samtidigt, under perioden strax innan den nya storhetsperioden. Manchester City var på den tiden i bästa fall ett mittenlag, och Svennis hade inte närmelsevis samma resurser att skapa ett storlag med som de tränare som efterträdde honom.

Andreas Isaksson var inledningsvis framgångsrik i klubben och gjorde bra ifrån sig, men petades efter ett tag av Svennis till förmån för den blivande engelska landslagsmålvakten Joe Hart.

Både Svennis och Isaksson hade helt okej sejourer i Manchester City, men hörde definitivt till en annan era, en tid när att hålla på City snarare innebar att peka finger åt United, än att ha en realistisk chans till att vinna ligan eller att vara nummer ett i staden.