Atlético Madrid Fotbollsresor & biljetter

Atlético Madrid har efter många tunga år tagit sig hela vägen och på riktigt både utmana och faktiskt slå stadsrivalen Real Madrid.

Så sent som 2002-03 spelade Atlético Madrid i andraligan i Spanien. Laget har även länge haft en stämpel som eviga förlorare efter många tunga år men detta bröts säsongen 2009-10 då de lyckades vinna Europa League. Det har sedan blivit 9 titlar sedan dess. De har vunnit Europa League hela tre gånger och dessutom vann de ligan 2013-14.

Inför säsongen 2017-18 flyttade Atlético Madrid till Wanda Metropolitano, en ny superarena som tar 68 000 åskådare.

Klubbens fans är kända för att skapa en riktigt mäktig stämning som verkligen borde upplevas på plats.


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etiketter: , , ,

Hur tar jag mig till Madrid

Flygförbindelserna mellan Sverige och Madrid är riktigt bra. Det är flera flygbolag som flyger direkt mellan Arlanda och Madrid. Flyget tar runt fyra timmar. Flyger du från Göteborg eller någon annan flygplats i Sverige får du oftast räkna med ett byte och flygtid runt 5 timmar.

Hur tar man sig till Wanda Metropolitano?

Enklaste sättet att ta sig till Wanda är med hjälp av tunnelbanan. Närmaste stationen är Estadio Metropolitano som ligger längst med linje 7. Det går även bra att kliva av på stationen Las Rosas på linje 2 eller stationen Canillejas på linje 5. De två ligger drygt 15 minuters promenad från arenan.

Mer om Wanda Metropolitano

Arenan byggdes faktiskt förs under perioden 1990-93 när Madrid sökte Friidrotts-VM 1997 men den tävlingen gick till Aten och arenan användes bara för ett par mindre tävlingar innan den sedan övergavs 2004. Tanken var sedan att använda marken där arenan stod för att bygga en arena inför Madrids ansökan för OS 2016. Men när OS gick till Rio de Janerio la även de planerna ner. Atlético Madrid lämnade sedan ett vinnande bud för att få bygga en ny arena på platsen.

Byggnationen började 2011 och stod klar inför säsongen 2017-18 och beräknades då kostat 240 miljoner euro. Namnet är delvis en sponsor men även en hyllning till klubbens historia.

Wanda är ett kinesiskt fastighetsbolag och Metropolitano anspelar på arenan Estadio Metropolitano de Madrid där Atlético spelade sina matcher mellan 1923-1966 innan flytten till Vincente Calderón.

Madrid fotbollsresor

Mer om Atlético Madrid

Atlético Madrid är den tredje mest framgångsrika klubben i Spanien bakom FC Barcelona och Real Madrid. De har vunnit La Liga hela tio gånger, Copa del Rey 10 gånger, spanska supercupen två gånger. De har även vunnit Europa League tre gånger, UEFA Supercupen tre gångar samt Europeiska cupvinnarcupen (föregångare till Champions League). De har även varit framme i finalen i Champions League tre gånger varav de två senaste nu 2014 och 2018.

Klubben grundades 26 april 1903 och dess ständiga rival är givetvis Real Madrid. Det har alltid varit en tydlig arbetarklass aura runt Atlético Madrid vilket är raka motsatsen mot Real Madrid. Tidigare har Atlético haft väldigt svårt mot just Real Madrid och fram till säsongen 2012-13 hade de en 14 år lång svit utan derbyseger. Men sedan dess är det jämnare då Atlético vunnit både på hemmaplan, bortaplan och i cupfinaler mot Real Madrid.