Juventus Fotbollsresor & biljetter

Juventus – den gamla damen. Den riktiga giganten inom italiensk fotboll. Eller vad sägs om 34 ligatitlar och två Champions League-titlar?

Laget har speciellt på senare år nästan prenumererat på ligatiteln och vunnit den sju säsonger i följd.

Turin, staden Juventus är från, ligger fint i norra Italien bara drygt 10 mil från Frankrike och Schweiz just nedanför alperna. Staden bjuder på otroligt fina mat- och vinupplevelser utöver det uppenbara – ett otroligt bra fotbollslag.

Allianz Arena, eller Juventus Stadium som den brukar kallas, öppnade 2011. Arenan började byggas 2009 och kostade 155 miljoner euro. Arenan tar över 41 000 åskådare och faktum är att sedan arenan öppnade har Juventus vunnit Serie A varje säsong.


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategori: Etiketter: , ,

Se Serie A live på Juventus Stadium i Turin

Juventus är utan tvekan det absolut största laget i Italien och trots att Serie A inte håller samma status i fotbollsvärlden som på 80- och 90-talet så är Juventus definitivt fortfarande en stormakt i Europa. När du går på fotboll i Italien så får du ta del av en klassisk supporterupplevelse i en liga som inte är fullt lika kommersialiserad som i England, Tyskland och Spanien.

Italienare är ibland kända för sin egensinnighet och här gör man saker på samma sätt som man alltid gjort, på ont och gott. Nackdelen med detta är att fotbollen inte tagit samma kommersiella språng, och att ligan på många sätt är frånåkt av de andra ligorna när det handlar om att kunna locka dit de absolut största stjärnorna.

Fördelen är att mycket av den klassiska, äkta känslan är bevarad och att man på de lite rustika arenorna får ta del av en mer tidlös fotbollsupplevelse, på en plats där gamla hjältar aldrig glöms och passionen för fotboll är stor, ibland på ett sätt som trotsar all logik.

Åk på fotbollsresa till Turin

Turin är definitivt en pärla när det handlar om kulturella och kulinariska upplevelser av typiskt italienskt snitt. Det är en perfekt destination för en weekendresa, oavsett om du är en fotbollsfanatiker eller inte. Lägg till möjligheten att se fotboll i absolut världsklass på Juventus Stadium så har du en perfekt getaway, ett perfekt break från vardagen i Sverige.

Genom Turin flyter floden Po och den är på många sätt stadens pulsåder. Här finns det många utomhusserveringar, restauranger caféer och andra uteställen och att promenera här och lyssna på vattnet är både rogivande och romantiskt. Tempot är betydligt lägre än i många av de andra stora städerna i Italien och det är en bra stad att åka till om du vill koppla av.

Här finns chokladfabriker och staden är känd för sin goda hasselnötschoklad. Denna kan med fördel kombineras med god glass i någon av stadens fina glassbarer. Stadskärnan i staden är inte stor och du kan enkelt promenera mellan stadens alla butiker och sevärdheter. Här finns både exklusiva lyxbutiker och mer plånboksvänliga alternativ på shoppingfronten.

Hur du tar dig till Juventus Stadium

Juventus Stadium ligger ungefär 40 minuter med buss utanför staden. Det är enkelt att ta sig dit via lokaltrafiken, antingen via buss 72 eller 72 b och man går då av vid Stadio Alpi.

Mer om Juventus stadium

Juventus Stadium är byggd på samma plats som Juventus och Torinos förra hemmaplan Stadio delle Alpi och är en av endast fyra klubblagsägda arenor i Serie A. Den invigdes under säsongen 2011–2012 och tar 41 000 åskådare. Den förra arenan var dock väldigt impopulär och man valde att istället bygga en mer atmosfärisk och intim sådan. Det är en väldigt säker arena som är byggd på ett väldigt miljövänligt sätt.

Arenan invigdes via en vänskapsmatch mot Notts County. Detta lag valdes eftersom Juventus svart- och vitrandiga tröjor var inspirerade av just deras sådana.

Om du är i Turin för att kolla på fotboll rekommenderas du att ta en stadium tour på Juventus stadium. En sådan tar 70 minuter och du får då besöka lagets omklädningsrum, deras museum och själva fotbollsplanen. Naturligtvis en väldigt häftig upplevelse för dig som är ett Juventusfan, eller helt enkelt bara vill besöka en av världens största och bästa fotbollsklubbar.

Legendariska spelare i Juventus

Det finns många italienska storstjärnor som har spelat i Juventus genom åren. Dessutom har många andra utländska spelare spelat i klubben, både under ligans storhetstid under 80- och 90-talen, men också under senare tid, eftersom Juventus fortsatt att vara ett attraktivt lag för utländska spelare.

Bland legenderna kan nämnas Pavel Nedved, Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero och Cristiano Ronaldo. Att den sistnämnda valde att gå hit efter Real Madrid säger någonting om klubbens status och ambitioner. Det var dock ett ganska kontroversiellt beslut att spendera så mycket pengar på en enskild spelare. Eftersom det är Fiat som är klubbens största sponsor blev många medarbetare på företaget upprörda när man valde att lägga den här typen av pengar på att få dit Cristiano Ronaldo när så många arbetare på fabriken hade det tufft ställt.

Svenskar i Juventus

Zlatan Ibrahimovic värvades till Juventus från Ajax efter EM 2004. Att göra mål mot Italien via att klacksparkslobba en boll upp i krysset gjorde tydligen intryck på Juventus ledning, och man var väldigt snabba med att göra affär. Hans första säsong som nykomling blev väldigt lyckad och han tog snabbt en plats i ett lag som var späckat med världsstjärnor. Andra säsongen blev tyngre för Zlatan, men laget tog under hans period där två raka ligatitlar, och det var enligt egen utsago i Juventus han lärde sig att bli en vinnare, medan tiden i Ajax mer handlade om att underhålla.

Juventus var dock tillsammans med flera andra klubbar i Serie A inblandade i en mutskandal, vilket gjorde att Juventus fråntogs dessa två titlar och blev nerflyttade till Serie B. Det var naturligtvis ingenting för Zlatan i det läget av karriären, och han flyttade istället till Milano och Inter, där han vann tre raka ligatitlar och sista året vann skytteligan. Om man kan räknar med de två fråntagna titlarna har Zlatan vunnit inte mindre än sex mästerskap i Italien, och det var inte förrän andra säsongen i Milan som han fick känna på hur det var att inte vinna ligan.

Även Andreas Isaksson och Albin Ekdal har spelat i klubben, på juniornivå, men lyckades aldrig ta en plats i A-laget. Vill du läsa mer om Juventus besök gärna www.fotboll.com.