Hertha Berlin Fotbollsresor & biljetter


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Se Hertha Berlin på Olympiastadion

Fotbollsresor till Berlin är ett perfekt tillfälle att få ta del av spännande Bundesligamatcher, kombinerat med annan tysk kultur. I Tyskland har man förstått att fotbollsmålen är placerade på kortsidorna och inte på långsidorna, och fotbollen har alltid varit rak och fartfylld. Flera nya unga tränare har dessutom kommit fram under senare år och vidareutvecklat spelet.

Tillsammans med en fantastisk läktarkultur, där det ofta är otroligt bra stämning på läktaren, har detta skapat en fotbollsprodukt som definitivt är underskattad. Vi svenskar har ofta vuxit upp med antingen den italienska eller engelska ligan, men sanningen är att Bundesliga alltid håller hög nivå, både när det gäller underhållningsvärde och fotbollskvalitet.

Bayern München har dock dominerat ligan starkt under väldigt många år, vilket gör att det är lätt att glömma hur bra de andra lagen faktiskt är. Ligan är naturligtvis som mest intressant och underhållande när något lag kan ta upp kampen med Bayern München om ligatiteln, men Bundesliga är alltid väl värd att ha ögonen på och fotbollsresor hit är en fantastisk upplevelse där både god öl, otrolig supporterkultur och bra fotboll ingår.

Åk på fotbollsresa till Berlin

Berlin är Tysklands huvudstad. Om man räknar med olika förorter har staden runt 4,6 miljoner invånare och det är både till invånarantal och yta Tysklands största stad. Det är en metropol som har haft väldigt stort kulturellt inflytande genom åren och här finns mycket att se och göra för dig som vill ha ett skönt break från vardagen. Det är ett perfekt resmål för dig som vill åka på en weekendresa där du kan kombinera fotboll med andra roliga aktiviteter och sevärdheter.

Priserna i staden är behagligt låga, vilket naturligtvis underlättar, och här finns många möjligheter till att äta och dricka gott. Detta kan vara ett bra sätt att ladda upp inför matchen eller varva ner den.

Givetvis bör du kolla in Berlinmuren om du inte har varit här. Det är en plats med otroligt stor historisk signifikans Det finns flera museer i staden som ägnar sig åt muren och kalla kriget, och det är en kvarlämning som påminner om det kalla krigets mörka dagar.

I Berlin finns också massor med fina fik samt charmiga bokkaféer. Det finns också en del klassiska museer och de mest ansedda och största ligger på Museumsinsel. Det museum som kanske är mest känt är Pergamonmuseet, där du bland annat hittar hela grekiska tempel och kolonnader, porten till Babylon och en välsorterad avdelning med konstskatter från Mellanöstern. Om du istället väljer att besöka Neues Museum, så hittar du en fantastisk samling statyer och statyetter från +Egypten och den faraonska tiden. Här finns bland annat bysten av drottning Nefertiti, bland mycket annat spännande.

Om du håller på Hertha Berlin så har du alltså en perfekt anledning att åka på en fotbollsresa till en av Europas mest imponerande städer, och om du inte skulle hålla på laget, utan bara helt enkelt gillar fotboll och kultur, så är detta också ett helt perfekt alternativ för en weekendresa.