Vilka är de bästa platserna på Santiago Bernabéu? Vilka är de mest prisvärda platserna? Var är det flest hemma- samt bortafans? Vilken del av arenan sitter stundtals i den varma spanska solen? Det och många fler frågor ger vi svar på här i vår guide. Vad ska du tänka på när du ska välja vilken del av arenan och vilken sektion du ska köpa biljetter på?

Mäktiga Santiago Bernabéu har byggts ut senaste tiden och för dig som ska dit för att se Real Madrid spela är det stor skillnad mellan de olika sektionerna och delarna av arenan.

Bernabéu har varit Real Madrids hem sedan 1947 och är den tredje största arenan bland Europas toppligor.

Med start 2019 har arenan fått ett rejält ansiktslyft. En stor renovering för 525 miljoner euro sjösattes och i samband med detta fick arenan även över 4 000 nya platser vilket tar kapaciteten över 85 000.

Sektionskarta Santiago Bernabéu:

Real Madrid sektionskarta
Här ovanför ser ni sektionskartan för Santiago Bernabéu.

Vänligen notera även namnen på de olika delarna av arenan.

Norra delen = Fondo Nortre vilket är ena kortsidan där den mindre bortasektionen finns.
Södra delen = Fondo Sur viket är andra kortsidan där lagets mer passionerade fans finns.
Lateral Este = Östra sidan vilket är ena långsidan.
Lateral Oeste = Västa sidan av arenan vilket är den andra långsidan.

Det finns fyra nivåer eller ”ringar” på arenan där den närmast plan är ring 1.

Vill du värma upp inför resan med att se Real Madrids matchen utan ett dyrt abonnemang kan vi tipsa om alla spelbolag med livestream som sänder La Liga för sina kunder.

Vilka är bästa platserna för att se spelarna på nära håll?

Är målet med resan för dig eller någon annan i sällskapet att komma väldigt nära spelarna under matchen? Då är det självklart ring 1 ni ska sitta på. Ett annat tips är att lagens avbytare och tränare befinner sig på Lateral Este vilket kan vara intressant att sitta nära. Även vid hörnflaggorna kommer man ofta nära spelarna.

Bästa platserna på arenan oavsett budget?

Den västra långsidan (Lateral Oeste) på ring 2 är förmodligen de bästa platserna. Då kommer du upp en bit för överblick men är fortfarande nära spelet. Du slipper även sitta i solen och ha solen i ögonen under matchen. Här hittar du en annan artikel från oss som svarar på frågan vad en biljett till Real Madrid kostar.

Mest prisvärda platserna?

Kortsida eller nära hörnen på arenan på ring 3 och 4 är klart billigaste biljetterna. Du kan ofta spara en hel del, speciellt om ni är några stycken jämfört med att sitta längre ner på långsidan.

Exempel på vy:

Här nedanför ser du ett exempel på vyn från ring 2 i ena hörnet.