Funderar du på en fotbollsresa till London och funderar vilka som är de största arenorna där? Här listar vi Londons sju största fotbollsarenor samt listar hur du bokar biljetter och ser spelschema för kommande matcher i varje arena.

7. Selhurst Park – Crystal Palace – 26 309

Sist på listan hittar vi Selhurst Park i södra London där Crystal Palace spelar sina hemmamatcher. Kände för en mer sydeuropeisk stämning på sin arena är det en arena som vi varmt kan rekommendera att besöka. Att den bara tar runt 26 000 åskådare gör att den känns väldigt klassisk jämfört med många av de större arenorna.

Arenan öppnade 1924 men har renoverats bland annat 1983, 1995 samt 2014.

Klicka här för att se kommande hemmamatcher för Crystal Palace på Selhurst Park.

6. The Valley – Charlton Athletic – 27 111

Charlton spelar i skrivande stund i tredjedivisionen League One men har en väldigt fin arena. Den öppnade 1919 men den har utökats vid tillbyggnader 1994, 1998 2011 och tar nu över 27 000 åskådare. Arenan ligger i sydöstra London i området Charlton som ligger mitt emellan Greenwich och Woolwich.

Klicka här för att se kommande hemmamatcher för Charlton på The Valley.

5. Stamford Bridge – Chelsea – 41 841

För att vara en av de riktigt stora lagen ute i Europa har Chelsea en väldigt liten arena som ”bara” tar 41 841 åskådare. Arenan öppnade 1876 men har givetvis byggts om sedan dess. Senaste renoveringen var 1998 och det finns planer på att bygga en helt ny arena eller kraftigt utöka nuvarande arena men än har de planerna inte gått i lås vilket gör att du ännu kan se ett av världens största lag på en relativt liten och intim arena.

Klicka här för att se kommande hemmamatcher för Chelsea på Stamford Bridge.

4. Emirates Stadium – Arsenal – 60 260

Arsenals känslosamma flytt från Highbury till nya Emirates Stadium skedde 2006 och det är en minst sagt mäktig arena som de byggt i norra London. Det här var en av de första nya mer moderna arenorna som byggde efter mer moderna krav och många klubbar följde sedan i Arsenals fotsteg med nya liknande arenor.

Klicka här för att se kommande hemmamatcher för Arsenal på Emirates Staidum.

3. Tottenham Hotspur Stadium – Tottenham – 62 600

Även Tottenham hade en klassisk arena som tyvärr gick ur tiden. White Hart Lane öppnade 1899 men revs sedan 2017. Numera spelar Spurs sina matcher i helt nybyggda arenan som än bara kallas Tottenham Hotspur Stadium som är en av världens mest moderna arenor. Bland annat har den dubbla underlag så de snabbt kan byta mellan en gräsmatta för fotboll och en för NFL.

Klicka här för att se kommande hemmamatcher för Spurs på Tottenham Hotspur Stadium

2. London Stadium – West Ham – 62 500

London Stadium byggdes inför sommar OS 2012 i London och det var här som öppnings- och avslutningsceremonierna hölls. Sedan 2016 har West Ham flyttat in och kallar arenan för sitt hem. Arenan användes till friidrott under OS vilket gör att den har löpbanor runt sig men dessa är delvis borta nu när nya läktare delvis täcker dem även om publiken inte kommer riktigt lika nära planen som övriga arenor på den här listan.

Klicka här för att se kommande hemmamatcher för West Ham på London Stadium,

1. Wembley Stadium – 90 000

Wembley Stadium i nordvästra London är inte hemmaarena för något specifikt klubblag i England utan är istället hemmaplan för landslaget. Här spelas även många klubblagsmatcher som till exempel semifinaler och final i FA-cupen, ligacupfinalen och Community Shield. Arenan är den största i hela England och öppnade 2007 efter en byggnadskostnad på hela 1,22 miljarder pund om vi justerar till dagens värde efter inflation.

Den klassiska bågen över arenan har gjort den ikonisk flera stora matcher som till exempel Champions League-finalerna 2011 och 2013 samt hela åtta matcher under EM 2020 inklusive finalen där just England ställdes mot Italien.

Klicka här för att se kommande matcher på Wembley.