Västra London är en väldig vacker del av London som hela fyra större fotbollslag kallar sitt hem. West London Derby brukar mötena kallas när två av dessa fyra lag ställs mot varandra och det finns en odiskutabel kung i väst i form av Chelsea.

De övriga lagen är Brentford, Fulham och Queens Park Rangers vilket alla är lag rik historia men som givetvis inte kan mäta sig med Chelsea när det kommer till titlar och stora spelare.

I västra London är det kortaste avståndet mellan arenor mellan Chelseas Stamford Bridge och Fulhams Craven Cottage som bara ligger drygt 2,5 kilometer ifrån varandra.

Alla fyra lag har spelat i Premier League under 2000-talet där QPR åkte ur 2015 och Fulham åkte ur så sent som 2021. Nu 2022 spelar QPR och Fulham i The Championship och Brentford och Chelsea spelar i Premier League.

Med tanke på den tydliga ettan i västra London i form av Chelsea är West London Derby inte lika laddat som till exempel North London Derby där Arsenal och Tottenham har en lång rivalitet. Att lagen hoppat en del mellan divisionerna gör även rivaliteten svagare då lagen inte ställts mot varandra lika regelbundet.

Chelsea mötte till exempel inte Fulham en enda gång mellan 1986 och 2021 och innan Brentford gick upp till Premier League inför säsongen 2021-22 hade Chelsea endast mött de två gånger sedan 1950.

Så ser rivaliteten ut i västra London

En undersökning som gjordes 2012 om vilka lagens fans ser som sina största rivaler listade QPR Chelsea och Fulham som sina två största rivaler. Brentford såg Fulham och QPR som sina största rivaler och Fulhams fans såg Chelsea, QPR och Brentford som sina största rivaler.

Däremot såg Chelsea inte någon av de övriga klubbarna i västra London som sina största rivaler utan de listade istället Arsenal, Tottenham och Manchester United.

Så vill du se riktigt stora världsstjärnor bör du se Chelsea. Vill du snarare se ett derby bör de se när något av de övriga tre lagen i västra London gör upp.

Klicka här för att se mer om alla fotbollslag i London och boka biljetter för att se Chelsea, Brentford, Fulham eller QPR på plats.