Milano är en otroligt vacker stad och har man en resa bokad dit eller ska boka en resa dit får man absolut inte missa att gå på en fotbollsmatch.

Milano är inte bara hemmet för ett storlag utan två av Italiens och Europas största lag har Milano som bas.

AC Milan och Inter ät två giganter och båda lagen spelar sina hemmamatcher på Giuseppe Meazza, eller San Siro i folkmun som tar över 80 000 åskådare.

Här nedanför ser du spelschemat för både AC Milan och Inter och kan enkelt boka biljetter till matchen som passar dig eller köpa ett komplett paket med hotell om du önskar det.

AC Milan

AC Milan, eller Associazione Calcio Milan som det egentligen står för grundades redan 1899 vilket är anledningen till att det årtalet syns i deras emblem. Klubben har förutom två säsonger på 80-talet spenderat samtliga säsonger i Italiens högsta serie.

De är även enormt framgångsrika med hela 18 ligatitlar vilket är tredje bäst i Italien. Senaste ligatiteln kom 2010-11 när Zlatan Ibrahimovic var en del av laget.

Men den största och stoltaste delen av AC Milans historia är deras stora framgångar ute i Europa. De har vunnit det som idag är Champions League hela 7 gånger.

Under 2000-talet har Milan vunnit Champions League två gånger. Dels 2002-03 och nu senast 2006-07.

Många av världens bästa spelare har burit den röd-svarta tröjan i Milan. Här nedanför är ett axplock av spelare som tidigare spelat för Milan.

Kaka
Zlatan Ibrahimovic
Andrea Pirlo
Ruud Gullit
Andrij Sjevtjenko
Marco van Basten
Gunnar Nordahl
Paolo Maldini

Värt att notera är att två av Sveriges bästa spelare genom tiderna spelat för Milan. Gunner Nordahl gjorde över 200 mål för Milan främst under början av 50-talet. Zlatan Ibrahimovic har samtidigt även han vräkt in mål i Milan som han prepresenterat vid två olika tillfällen. Dels kom han dit 2010 efter sin misslyckade tur till Barcelona. Sedan gick Zlatan dit en gång till 2020 efter att ha spelat för Los Angeles Galaxy.

Inter Milan

Kärt barn har många namn. Football Club Internazionale Milano, Internazionale, Inter eller Inter Milan är några av namnen som används. Här hemma i Sverige benämns de oftast bara som ”Inter”.

De blå-svarta grundades 1909 och har sedan dess alltid spelat i Italiens högsta serie som numera går under namnet Serie A.

Inter vann ligan så sent som 2021 och det var en väldigt speciell titel på många sätt. Dels bröt de Juventus långa svit med nio raka ligatitlar men titeln gjorde även att de gick om lokalrivalen AC Milan och har nu 19 ligatitlar jämfört med Milans 18.

Inter har även vunnit det som idag är Champions League tre gånger. De två första kom på 60-talet och nu senast de vann Champions League var 2009-10.

Även Inter har en rik historia sett till vilka stora spelare som representerat klubben tidigare. Bland annat Ronaldo, Giuseppa Meazza, Javier Zanetti och Zlatan Ibrahimovic.

Hur bokar man biljetter?

Om du vill se antingen AC Milan eller Inter på plats under din resa kan du scrolla högre upp på den här sidan för att se lagens spelschema. Där till höger om den matchen du vill se hittar du en knapp där du kan boka eller skicka förfrågan om du önskar antingen biljetter eller kompletta paket med hotell till en specifik match.