Hur tar man sig egentligen ut till Anfield när man är i Liverpool för att se en match? I den här artikeln går vi igenom de olika altenlativen du har samt för- och nackdelar med de olika sätten att ta sig ut till arenan.

Var ligger Anfield?

Anfield ligger nordöst om själva stadskärnan i Liverpool. Avståndet från centrala staden är runt 3-5 kilometer liter beroende på var i stan du befinner dig. Väl värt att notera är även att Evertons klassiska Goodison Park som de ska flytta från ligger på andra sidan parken. Vill du veta mer om vilka övriga fotbollslag som finns i Liverpool hittar du de här.

Promenera:

Har du lite mer tid, känner dig hurtig och har bra lokalsinne? Då kan du absolut ta en promenad till arenan.

Om du är vid centralstationen i stadskärnan är det just under fyra kilometer till arenan. Promenaden bör ta runt 50 minuter. Men tänk på att ha en laddad mobil då Google Maps eller motsvarande är ett måste för att hitta.

Biljetter till Liverpool: Klicka här för att boka biljetter till Liverpool.

Buss:

Det vanligaste sättet att ta sig ut till arenan är med bussar. Matchdagar går det expressbussar till Anfield och resan tar då bara runt 15 minuter.

Busslinje 917 går från Commutation Row och biljetterna kostar £2,3 för enkel väg eller £4,6 för tur och retur.

Returbussen efter matchen går från Walton Lane.

Det går även vanliga bussar som linje 26 från Liverpool ONE eller linje 17 från Queen Square. Även linje 58, 168, 14 samt 19 från Bootle, Aigburth och Queen Square tar dig relativt nära arenan då det bara är en kortare promenad från där de släpper av.

Det går även en ”Soccerbus” från Sandhills Station och går till arenan samtliga ligamatcher. Bussarna börjar två timmar innan avspark och sista bussen går 15 minuter innan avspark.

Taxi:

En taxi från centrala staden tar i vanliga fall runt 13 minuter men matchdagar är det ofta mer trafik och kan ta längre tid. Du kan förmodligen räkna på ett pris runt £7-9 för din resa.

Vår rekommendation:

När jag personligen varit i Liverpool för att se match har jag valt att ta bussarna som fungerar bra. Speciellt efter matchen är det smidigt när man ska tillbaka till stan. Det kan vara en lång promenad speciellt om det är en kvällsmatch efter matchen och taxi kan vara väldigt svårt att få tag i direkt efter matchen.

Läs mer: Här är de bästa platserna på Anfield.