Liverpool är sett till sin storlek en stad som lämnat otroligt stort avtryck ute i världen. Allt från Liverpool FC stora framgångar ute i Europa till den stora musikscenen med The Beatles i fronten.

Men vilka fotbollslag finns det i Liverpool utöver Liverpool FC? Faktum är att det finns två klubbar i Premier League i staden och utöver det även en mindre klubb i League Two som kan erbjuda en helt annan typ av fotbollsupplevelse.

Fotbollslagen någon av de fyra högsta divisionerna i Liverpool är följande:

Liverpool F.C. (Premier League)
Everton F.C. (Premier League)
Tranmere (League Two)

Här nedanför ser du kommande hemmamatcher för Liverpool, Everton och Tranmere. Du kan även filtrera fram deras matcher i övriga tävlingar genom resegeneratorn.

Längre ner kan du läsa mer om de olika lagen och deras arenor samt se kartor vart arenorna ligger.

Mer om Liverpool F.C.

Klart största klubben i staden som är känd över hela världen. Har vunnit Champions League flera gånger och vunnit högstsaligan i England hela 19 gånger.

Spelar sina hemmamatcher på mytomspunna Anfield som rustats upp och nu tar över 53 000 åskådare. Arenan byggdes annars redan 1884 men renoverades så sent som 2016. Det finns även planer på att bygga ut arenan ytterligare så den tar över 60 000 åskådare.

Klicka här för att läsa mer om Liverpool och se deras kommande hemmamatcher.

Karta Anfield:

Everton F.C.

Även Everton F.C. har en otrolig rik historia. De grundades redan 1878 och går ofta under smeknamnet The Blues eller The Toffees. Everton är faktiskt den klubben med flest säsonger i den hösta serien i England. I skrivande stund har de spelat hela 118 säsonger i den högsta serien som idag går under namnet Premier League.

De har vunnit ligan nio gånger, FA-cupen fem gånger, Charity Chield nio gånger och en gång Europeiska Cupvinnarcupen.

Everton spelar sina matcher på klassiska Goodison Park som har en kapacitet på 39 414 åskådare. Även om Everton är en Premier League-klubb med stora stjärnor så får du en mer autentisk fotbollsupplevelse ofta om du går till Goodison Park jämfört med Anfield.

Det är en mindre arena med mindre turister och mer som de var förut.

Karta Goodison Park:

Tranmere Rovers F.C.

Då Tranmere Rovers spelar i League Two vilket motsvarar fjärdedivisonen i England har vi inte med dem i vår resgenerator. Men de spelar sina matcher på Prenton Park som tar 16 576 åskådare.

Klubben hade sin storhetsperiod på 90-talet när de spelade i andradivisonen och var nära avancemang till Premier League men de nådde inte riktigt hela vägen. De var även i ligacupens final 2000.

Se ännu mer fotboll under din resa till Liverpool

Man kan även snabbt ta sig med tåg från Manchester från Liverpool. Där hittar du både Manchester United och Manchester City i Premier League samt Salford City och Oldham i League Two. Något nordöst om Liverpool finns även Wigan och Bolton i League One.

En hyrbil eller kollektiv trafik tar dig relativt snabbt till de här klubbarna om du vill uppleva ännu mer under din resa.

Karta Prenton Park: