Ska du till Liverpool för att besöka anrika Anfield och se en match med stadens stolthet? Då är den här artikeln för dig. Vi kommer gå igenom de olika sektionerna, var de bästa platserna är och vad du ska tänka på innan du bokar dina biljetter.

Anfield är en av världens mest klassiska fotbollsarenor och ett besök där när Liverpool spelar ligger ofta väldigt högt upp på många fotbollsälskares bucketlists. Att höra när You’ll never walk alone från The Kop är en upplevelse som man aldrig glömmer.

Men vilken sektion ska du välja när du väl ska lägga dina pengar på en biljett på Anfield? Låt oss ta det från grunden först.

Biljetter: Här hittar du biljetter till Liverpools alla hemmamatcher.

Anfields olika läktare

The Kop

Den mest kända av alla läktare. Det är här som hemmafansen står och det är här du ser det stora havet av flaggor. The Kop tar i dagsläget 12 850 åskådare och namnet har ett något oväntat ursprung.

En bit över 20 nuvarande eller tidigare arenor i Storbritannien har läktare med namnet Kop vilket anspelar på att de branta läktarna ger ett intryck av att vara en kulle och anspelar på en specifik kulle i Sydafrika som var en viktig del i Slaget vid Spion Kop år 1900 under Andra Boerkriget.

Anfield Road Stand

Det här är läktaren mitt emot The Kop och det är även här de tillresta bortafansen återfinns. Läktaren byggdes ut 1998 och tar nu 9 274 åskådare.

Main Stand

Huvudläktaren som i flera ettapper byggts ut. Den senaste renoveringen blev klar 2016 och kostade hela 1,2 miljarder kronor. Sektionen har arenans bästa platser och tar in 20 500 åskådare. Läktaren har nu hela tre olika etager vilket gör den till arenans största.

Här finns många av de hospitalitybiljetterna som säljs.

Sir Kenny Daglish Stand

Har tidigare gått under namnen Kemlyn Road Stand och Centenary Stand. Men sedan 2017 hyllar den en av de största i Liverpools historia i Sir Kenny Daglish. Läktaren tar 11 762 åskådare.

Det är även här du hittar de mest exklusiva platserna i de olika boxarna.

Vilken läktare och sektion är bäst på Anfield?

är du Liverpoolsupporter skulle du förmodligen trivas väldigt bra på The Kop. Men dels är det väldigt svårt att få tag i biljetter där men du får även se fotboll från kortsidan vilket inte är optimalt.

Annars är det främst Main Stand och Kenny Daglish Stand som ger dig den bästa vyn över matchen. Många resebyråer som säljer biljetter till Anfield säljer även dit då Liverpool ofta kräver att det säljs Hospitalitypaket tillsammans med biljetter när utländska turister kommer på besök.

Exempel på tre vanliga Hospitalitypaket är Reds Bar Loung, Premier Club och Anfield Code. De olika paketen innehåller dels en matchbiljett på några av arenans bästa platser men det ingår även ofta dryck, mat och matchprogram.

Det är delvis därför en match på Anfield kostar en hel del för dig som turist jämfört med de loka supportrarna som har ett årskort till exempel.

Även om priset är högt så får du inte bättre platser än så inne på Anfield.

Reds Bar Lounge:
Ligger på Lower Sir Kenny Daglish Stand på sektionerna KP/KG.

Premier Club:
Ligger på Upper Sir Kenny Daglish Stand på sektionerna CE3, CE4, CE5, CE6 och CE7.

Anfield Code:
Ligger på Main Stand på sektionerna L11 och L12.

Här kan du boka biljetterna

Här nedanför ser du Liverpools kommande hemmamatcher på Anfield. Du kan sedan boka direkt genom generatorn eller bara skicka in en förfrågan om du har frågor.

Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas