Arsenals hemmaarena Emirates Stadium lockar många fans från hela världen. Här kommer vi visa er arenakartan där alla sektioner är utmärkta och gå igenom vilka platser som är bäst, billigast och mest prisvärda.

Emirates Stadium invigdes 2006 och har blivit en ikoniskt arena i England. Arenan är uppdelad i fyra olika nivåer som alla går ett helt varv runt arenan.

Arenen är även uppdelad i East Stand, West Stand, North Bank samt Clock End. Namnen kommer från Arsenals tidigare arena Highbury.

Det betyder att Lower Tier biljett kan vara på samtliga fyra av dessa delar av arenan.

Emirates Stadium karta bästa platserna och sektioner

Här är de billigaste biljetterna

De nedre platserna på lower tier (blått på kartan) är de som tar dig närmast spelarna men du tappar samtidigt överblicken. Tänk även på att taket inte riktigt täcker dig om du sitter nära planen om det regnar så det kan vara bra att kolla väderprognosen. De billigaste platserna på nedre etage är bakom målet samt vid hörnflaggorna.

Bättre överblick och bra värde

Upper Tier (röda på kartan) ligger ovanför Club Level och boxarna. Här får man betydligt bättre överblick men priserna går även upp. Tänk dock på att det är ganska stor skillnad på att sitta längre ner på den övre etagen eller om man sitter högst upp.

Mer påkostade platser

Under Upper Tier finner du Executive Box Level där de dyra boxarna finns.

Under det hittar du Club Level (rosa på kartan) som är otroligt bra platser då man kommer nära spelet men trots det kommer upp en bit för att få bättre överblick. Dessa platser brukar av många räknas som de bästa platserna på Emirates. Totalt 8 000 personer får plats i Club Level.

Stolarna är vadderade och något bredare än övriga stolar. Du har även tillgång till restauranger och barer. Det är även en egen ingång för Club Level där man sedan kan ta hissen direkt upp till platserna.

Oftast ingår det en del utöver själva biljetten när man sitter i Club Level som till exempel fri dryck i paus och matchprogram.

Priserna varierar sedan på dessa platser beroende på två saker

1. Vart platsen är. En Upper tier biljett kan skilja drygt 20% i pris beroende på om du sitter i ett hörn, kortsida, långsida osv. Billigast är kortsidorna och vid hörnflaggor. Dyrast är centralt på långsidan.

2. Vilket motstånd Arsenal möter. Priserna kan skilja flera hundra procent beroende på motstånd. Arsenal klassar de olika matcherna i sex olika kategorier där cupmatcher mot mindre lag oftast är billigaste. Detta gäller även Europa då mindre lag i främst Europa League kan ge lägre priser. Det blir däremot betydligt dyrare i Champions League och mot topplag och rivaler i Premier League.

Bortafans på Emirates Stadium

Det finns ingen dedikerad sektion för hemmafans men bortafans placeras på den nedre sektionen i hörnet mellan den södra sektionen (Clock end) samt den östra sektionen. Sektionen har en egen bar och öppnar vanligtvis två timmar innan avspark. Sektionen för bortafans tar vanligtvis 3 000 åskådare men kan även utökas vid till exempel FA-cupmatcher.