FC Barcelona spelar på en av världens häftigaste, och största, arenor. Det kan göra det lite svårt att veta vilken sektion som egentligen är bäst. Var är de bästa platserna och sektionerna på Camp Nou?

Det korta svaret är att det beror på din budget och önskemål.

Det lite längre svaret hittar du här nedanför där vi går igenom våra bästa tips var du ska sitta på Camp Nou för den bästa möjliga upplevelsen oavsett budget. Vill du boka biljetter till FC Barcelona hittar du dem här.

Hur tar jag mig till Camp Nou?

Du når enklast Camp Nou med tunnelbanan. Det finns flera stationer i närheten och detta är det klart bästa sättet att ta sig till och från matcherna. Har du access 1-9 på din biljett kan du kliva av på Maria Christina. Står det access 4-15 kan du kliva av på Palau Reial och har du 14-21 passar Les Corts bäst.

Råkar du hoppa av på fel station är det givetvis inget problem. Bara en lite längre promenad.

Förstå vad det står på din biljett

Har du redan fått en biljett? Här förklarar vi hur du tyder den för att hitta din plats.
Access är ger en hänvisning vart från gatan du ska gå in till arenan. Sedan står det Porta för vilken dörr/gate du ska ta in på arenan.

Väl inne på arenan söker du upp din BOCA för att se vart du ska gå upp till läktarna. Fila är sedan vilken rad och Seient är stolsnummret.

Vad är de bästa platserna/sektionerna om jag vill få bästa vyn?

Är du beredd att betala lite mer för dina biljetter och vill få bra platser är det Lateral och Tribuna som gäller. Detta är de två långsidorna. Dessa läktare är även indelade i olika klasser.

Premium är de som är mest i mitten av långsidan och inte längst ner där man visserligen kommer nära spelarna men tappar överblicken av spelet.

Sedan finns det generella biljetter som då är längre ut på långsidorna mot hörnen nästan.

De två kortsidorna gallas Gol Notre och Gol Sur.

Var på Camp Nou ska jag sitta om jag vill uppleva bästa stängningen?

De mest aktiva supportrarna finns bakom målet på den norra sidan av arenan. Vill du ta del av den stämning de skapar kan en sittplats i ett hörn eller i närheten av dem vara att föredra.

Var är de billigaste platserna på Camp Nou?

Camp Nou är en enorm arena och det finns ofta väldigt billiga biljetter högt, högt uppe i hörnen. Dessa biljetter klassas ibland som kategori 6 och är väldigt billiga jämfört med många andra biljetter men spelarna är väldigt långt borta.

Var är de mest prisvärda platserna på Camp Nou?

Mest värde för pengarna får man om man väljer att sitta i hörnen eller kortsidan. Om du absolut vill sitta på långsidan men vill hålla nere priserna är platserna i ytterkant av långsidan även bra då dessa är billigare än de mer centrala på långsidan.

Boka dina FC Barcelona-biljetter här!

Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas