Fotbollsresor till Rom

Rom – den eviga staden. Rom är en fantastisk stad med en unik blandning mellan det gamla och det nya – mellan historia och framtid. Från Colosseum, Forum Romanum och Pantheon till moderna nattklubbar, trendiga restauranger och modehus.

Oavsett om du ska se AS Roma eller SS Lazio på den klassiska Olympiastadion har du en helt fantastisk resa framför dig.


Vad ingår?

Matchbiljett

Två nätter på hotell

Jourtelefon dygnet runt

Hjälp att boka flyg om det önskas

Kategorier: , Etiketter: , , ,

Roma - Lazio: Derby della Capitale

Hur tar man sig till Rom?

Det går direktflyg från Stockholm till Rom och flygtiden är just över tre timmar. Det är däremot även vanligt med att man flyger via en annan ort som till exempel Frankfurt eller Zürich. Även om det tar något längre tid kan det ibland vara billigare.

Flygplatsen heter Leonardo da Vinci men brukar ofta kallas Fiumicinu. Man tar sig enkelt in till stan med hjälp av tåg som tar 30 minuter.

Mer om Rom:

Rom är Europas tredje mest besökta stad och vi förstår varför. Staden svämmar nästan över av sevärdheter och det är dessutom en stad som man ser bäst till fots.

Peterskyrkan i Vatikanen eller de berömda takmålningarna i Sixtinska kapellet är bara två exempel. Det finns hur mycket som helst att se i Rom.

Mer om Stadio Olimpico / Olympiastadion

Olympiastadion i Rom är en riktig klassiker. De stora löparbanorna förbannas av många men är det någonstans det passar in är det just i Rom. Stadion invigdes 1937. Sedan OS 1960 har den gått under namnet Olympiastadion. Arenan fick en rejäl ansiktslyftning inför VM 1990 då finalen skulle spelas på arenan och 1996 spelades även Champions League-finalen här.

Inför Champions League-finalen 2009 som spelades på Olympiastadion renoverades arenan ytterligare.