Gruldstriden i Allsvenskan är glödhet med främst Djurgården, AIK och Malmö som alla ligger inom tre poäng med sju omgångar kvar att spela. Dessutom har Hammarby fortfarande häng på toppen sex poäng bakom Djurgården även om chanserna där är ganska små att de går förbi hela topptrion.

Men hur stor är egentligen sannolikheten för de olika lagen att vinna guld? Vi på Fotbollsresan.se har gått igenom oddsen från sex spelbolag och räknat ut ett snittodds för varje lag. Detta sittodds har vi sedan omvandlat till en sannolikhets procent för att se hur stor sannolikhet det egentligen är för de olika lagen att vinna guld enligt spelbolagen.

Spelbolagen har tidigare prickat väldigt bra och tanken är att när vi räknar ut ett snitt mellan flera olika bolag får vi en ännu mer korrekt bild över hur stor sannolikheten är för de olika lagen att vinna.

Djurgården: Snittodds 2,06 vilket motsvarar 48,54% sannolikhet att vinna guld.
Malmö: Snittodds 3,39 vilket motsvarar 29,49% sannolikhet
AIK: Snittodds 3,71 vilket motsvarar 26,95% sannolikhet
Hammarby: Snittodds 22,33 vilket motsvarar 4,47%

Som ni ser når Djurgården nästan 50 procent sannoliket att vinna guldet och det är otroligt jämnt mellan AIK och Malmö även om Malmö får en viss fördel trots att de ligger två poäng bakom AIK i tabellen i skrivande stund.

Här ser vi även att Hammarby visserligen har en chans på guldet än men den är inte speciellt stor och de behöver hjälp från många andra lag om det ska gå hela vägen.

Oddsen är från spelbolagen Unibet, Betsson, SpeedyBet, Svenska Spel, Bet365 och Coolbet den 18 september 2019.