Fotbolls-VM 2022 är äntligen här! Om bara ett par dagar startar Det kanske mest kontroversiella VM någonsin.

Men om man bortser från hur Qatar fick sitt VM samt vilket typ av land Qatar är så väntar en otrolig fotbollsturnering med världens bästa fotbollsspelare ska göra upp om vem som är bäst i världen.

De regerande mästarna Frankrike har (som vanligt) haft en rörig uppladdning inför turneringen och frågan är om de kan vända detta till framgång nu när det väl gäller.

Bara vunnit en av sex matcher under 2022

Under Nations League nu under 2022 har Frankrike förlorat mot Danmark två gånger, förlorat mot Kroatien en gång samt spelat oavgjort mot både Kroatien och Österrike.

Av matcherna i Nations League som de spelat sedan juni har de bara vunnit en av sex matcher och det var hemma mot Österrike.

Även VM-kvalet var långt från fläckfritt. Endast fem vinster på åtta matcher mot Kazakstan, Bosnien, Finland och Ukraina är inte starka kort.

Tror du att Frankrike kan gå hela vägen och vinna VM? Ser vi till oddsen från spelbolagen får man runt 8,75 gånger pengarna på Frankrike vilket är högre än oddsen på både Brasilien och Argentina. Om du vill spela på det kan med fördel kolla in VM 2022 Bonusar för att få en bra start inför VM. Tänk på att du måsta vara över 18 år gammal för att spela och har du problem finns Stödlinjen.se.

Ligorna komprimeras

Men hur påverkar fotbolls VM de stora fotbollsligorna ute i Europa nu när turneringen spelas mitt under säsongen?

Alla stora ligor tar givetvis ett uppehåll under VM. Men för att få ihop säsongen har alla ligor fått komprimera sitt spelschema. Så sent som den här veckan har vi till exempel haft midweek omgång ute i Europa och det har varit betydligt vanligare under hösten.

Champions League är ett exempel där de redan spelat klart hela gruppspelet som vanligtvis brukar spelas klart precis innan månadsskiftet mot december.

La Liga har även en längre säsong som pågår fram till 4 juni.

Det täta spelschemat inför fotbolls-VM har även påverkat spelarna. Det är betydligt fler skador än vanligtvis och många stora spelare har fått tacka nej till VM på grund av skadorna.

Chelsea har till exempel tappat båda wingbacksen Reece James och Ben Whilwell på grund av skador som i vanliga fall hade varit med i Englands trupp.