Samhället har börjat öppna upp och allt mer blir som normalt efter Covid19. Men vad gäller egentligen om du vill resa till London eller någon annan stad i England för att se en match i Premier League?

Vi kan börja att nämna att den här artikeln skrivs i mitten av oktober 2021. Sedan dess kan givetvis mycket ändras så vi börjar med att ange de källor från myndigheter där du alltid kan se det senaste reglerna, restriktionerna och rekommendationerna.

Sedan under de länkarna går vi igenom vad som gäller just nu och förklarar lite mer praktiskt vad du bör tänka på.

Länk 1:
Det här gäller vid inresa till England direkt från brittiska myndigheter. Sidan uppdateras löpande med det absolut senaste och är en otroligt bra resurs:

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19

Länk 2:
Svenska ambassadens rekommendationer för svenskar som ska resa till England. Uppdateras löpande med de senaste rekommendationerna och restriktionerna kring resor.

swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/storbritannien/reseinformation/ambassadens-reseinformation/

Vad gäller vid fotbollsresor till England just nu?

Som läger ser ut just nu när den här artikeln skrivs. Vi kan förenklat säga att om du är fullvaccinerad är det hela väldigt enkelt.

Om du är fullvaccinerad

Om du är fullvaccinerad och har vaccinpass behöver du inte längre ta något PCR-test inför resan.
Du behöver inte heller ta något PCR-test i England som länge var krav. Nu räcker det att du inom två dagar efter du kom till England tar ett så kallat lateral flow test som man enkelt kan göra själv.

Du räknas som fullvaccinerad 14 dagar efter din sista dos och om du har laddat ner det svenska vaccinpasset för att bevisa detta.

Annars finns det egentligen inte övriga restriktioner. Däremot är det fortfarande krav på munskydd på flygplan och flygplatser.

När du sedan ska på matchen är det vaccinpass igen som gäller vid inträde.

Om du inte är vaccinerad

Här blir det krångligare. Vi kan starkt rekommendera att du tar och vaccinerar dig om du vill resa och se fotboll igen.

Kortfattat betyder det att om du skulle resa i dagsläget skulle du behöva ta ett Covid19-test inom 3 dagar till avresan som ska vara negativt. Du ska sedan boka in ett test för dag 2 och 8 när du väl är i England. Du måste sedan sitta i karantän i 10 dagar.

Se spelschema och priser inför din fotbollsresa

Är du sugen på en fotbollsresa till England? Klicka här för att se spelschema, priser och möjlighet att boka biljetter eller kompletta resor med boende också.