Belgrad, huvudstaden i Serbien, är känd för sin fanatiska fotbollspublik. När Röda Stjärnan eller Partizan spelar, speciellt derbyn och stora Europamatcher, skapar fansen en helt magisk stämning. Jag var själv på plats under hösten 2018 när Röda Stjärnan tog emot Liverpool i en match som de vann med 2-0 inför en fanatisk hemmapublik.

Vi kom till arenan över en timme innan avspark och det var redan fullsatt och ett mäktigt tryck där hela arenan stämde upp i sången som kortsidan drog igång. Trots att jag varit på väldigt många arenor och sett många stora matcher och derbyn var denna upplevelse en ut av de absolut häftigaste jag varit med om.

Funderar du på en fotbollsresa till Belgrad för att se Röda Stjärnan? Här kommer i så fall tre snabba tips inför resan.

3 tips inför din resa till Belgrad

1. Tänk på svårigheterna att ta sig till arenan
Belgrad har inte lika väl utbyggd kollektivtrafik som många andra större städer. Om det är en stormatch du ska på är det enklast att promenera från centrala staden då det är mer eller mindre omöjligt ta sig fram med bil eller buss på grund av trafiken. Beroende på vart i stan du befinner dig kan promenaden ta allt från 30-60 minuter till Rajko Mitić Stadium för Röda Stjärnan.

2. Välj rätt match
Det är väldigt stor skillnad på publikuppslutningen och trycket på arenan beroende på vilken match du går att se. Väljer du att se ett derby eller en stormatch i Europa League eller Champions League kan du räkna med ett otroligt tryck.

3. Säkerheten runt matcherna
Det är ett enormt säkerhetspådrag runt matcherna. Både sett till poliser och kravallpoliser, inte bara runt arenan utan stora delar av staden i samband med större matcher. Tänk även på att, speciellt i samband med derbyt, att det kan vara känsligt med att visa klubbfärger. Följ instruktionerna från poliserna och undvik problem.

Se kommande matcher med Röda Stjärnan och boka biljetter