Vilka fotbollslag finns det egentligen i London? Hur många lag finns det egentligen i de fyra högsta ligorna och vilken klubb får du inte missa under din nästa resa till London?

Låt oss djupdyka i Londonfotbollen och hitta svaren.

Om vi börjar med antalet klubbar är det smått otroliga sju klubbar om vi bara ser till Premier League vilket betyder att nästan halva ligan är från London då ligan består av 20 lag.

Räknar vi även in The Championship, League One och League Two vilket alltså blir de fyra ligorna högst upp i seriesystemet har London hela 13 lag. Missa inte vår guide till dig som vill köpa fotbollsbiljetter till lagen i London här.

Vilket Londonlag ska du se under din resa? Här är allt som gör lagen unika

Premier League:

Arsenal: Blev andra laget att gå igenom en hel säsong utan en enda förlust (2003-04), har flest FA-cupsegrar (14) av alla lag i England. Boka biljetter till Arsenal här.

Brentford: Har sedan 2020 flyttat till nya arenan Brentford Community Stadium. Svensken Pontus Jansson är lagets kapten.

Chelsea: Vann den sista FA-cupfinalen som spelades på gamla Wembley (2000) och den första som spelades på nya Wembley (2007). Enda klubben från London som vunnit Champions League och var även det först laget från Storbritannien att vinna både Champions League och Europa League. Har spenderat otroliga pengar på nyförvärv under nya amerikanska ägaren. Boka biljetter till Chelsea här.

Crystal Palace: Grundades redan 1861 och är kända för en mer levande läktarkultur än många andra lag i Premier League.

Fulham: Räknas som den första proffisionella fotbollsklubben från London. Charmig arena i Craven Cottage som ligger precis intill Themsen. Den har även byggts ut och blivit större men har kvar sin gamla charm.

Tottenham: Var första Londonklubb att vinna en titel ute i Europa när de vann UEFA:s Cupvinnarcupen 1963. Har en imponerande helt nybyggd arena som verkligen lyfter nivån för nya arenor. Klicka här för att boka biljetter till Tottenham.

West Ham: har flyttat in till Olympiastadion i London med en kapacitet på över 60 000 personer. När England vann VM 1966 var flera av de bärande spelarna från West Ham. Inte minst Bobby Moore. Klicka här för att boka biljetter till West Ham.

The Championship:

Milwall: Ett lag kända för sina våldsamma fans på 90-talet som även blev kända utanför fotbollskretsar genom filmen Green Street som kom 2005 med Elijah Wood i huvudrollen.

Queens Park Rangers: Spelar på klassiska Loftus Road som byggdes för drygt 120 år sedan. Istället för att sälja sitt arenanamn gav de under två säsonger bort namnrättigheten till en lokal välgörenhet innan de nu återgått till det historiska namnet Loftus Road.

League One:

Charlston Athletic: Trots att de spelar i League One som är den tredje högsta divisionen tar deras arena The Valley över 27 000 åskådare. Vann FA-cupen på 40-talet och har tidigare delat arena med både West Ham och Crystal Palace.

League Two:


AFC Wimbledon:
En av fotbollens vackraste sagor. När deras klubb flyttades till Milton Keynes startade fansen en egen klubb som de sedan spelat upp laget från den nionde högsta ligan där de fick starta.

Leyton Orient: En otroligt mysig och klassisk arena precis som man tänker sig att en gammal engelsk arena ska se ut. Brisbane Road ligger i nordöstra London och tar precis över 9000 åskådare.

Sutton United: Gjorde säsongen 2021-22 sin första i det som kallas English Football League vilket innefattar de tre högsta serierna under Premier League.